Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044598    
Honlapkeszites

Programok nyárra

A június 14-15-én megrendezendõ Igricfesztivállal kezdõdik el a nyári kulturális programsorozat városunkban – errõl számolt be minap sajtótájékoztatón a Kanizsai Kulturális Központ vezetõsége. Mint elmondták, zenei, képzõmûvészeti és színházi rendezvények egyaránt megtalálhatóak az események sorában.

A Magyar Plakát Ház és Kiskastély udvara ad otthont a kétnapos Igricfesztiválnak, mely rendezvényen idén elsõsorban az ír és a kelta muzsika dominál. Június 14-én, pénteken 19 órától az Eclectica World Music Group koncertje alapozza meg a jó hangulatot.


Farkas Tibor, a KKK igazgatója elmondta: az ezévi Igricfesztiválon 6 zenekar lép fel, zömmel olyan formációk, akik hazánkban és szerte a nagyvilágban elismertek (a Misztrál Együttes, a 40 éves Muzsikás Együttes, a Gypo Circus, a Serica Ír Folk and Roll és a Coincidance Tánc Group valamint az Igricek). A különbözõ zenei „csemegéken” túl egy színházi elõadást is megtekinthet a nagyérdemû: a rendezvény második napján a HSMK Diákszínjátszó Köre a „Daráló” címû darabot adja elõ, Tóth Géza színész rendezésében. Az Igricfesztiválra a napijegy 2000 Ft, elõvételben 1700 Ft, a kétnapos bérlet pedig 3000 Ft.
A nyári rendezvények sora ezzel még nem ér véget – hangsúlyozta Kovácsné Mikola Mária, a HSMK intézményegység vezetõje - ugyanis június 24-én, szintén a Kiskastély udvarán Szent Iván éji vigasságokra várják – koncerttel, színházi elõadással – az érdeklõdõket. A Nyáresti szerenád zenei programjairól, a Kanizsai Nyári Színház három elõadásáról és két képzõmûvészeti kiállításról ide kattintva tájékozódhatnak.

Sz.Zs.2013-06-12 15:27:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül