Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358537    
Honlapkeszites

Polgármesterek alkotásai kiállításon

Bende Róbert és Horváth Ottó polgármester, Hodálik Pál alpolgármester, valamint Zongor Gábor fõtitkár festményeit, fotóit és szobrait mutatják be azon a kiállításon, amely Polgárok és Mesterek címmel mától látható a budapesti Kertész29 Galériában.

Bende Róbert, Sarkad polgármestere figuratív festményeit, Szarvas alpolgármestere, Hodálik Pál színes és fekete-fehér fotográfiáit, Zalabaksa polgármestere, Horváth Ottó csontból és fából készült szobrait, a Területi Önkormányzatok Országos Szövetségének fõtitkára, Zongor Gábor pedig figuratív alkotásait mutatja be a tárlaton - mondta Horváth Tamás, a galéria vezetõje az MTI-nek.


Hodálik Páltól homokdûnérõl készült fotói, életképei, virágokról rögzített színes és fekete-fehér csendéletei lesznek láthatók, Bende Róbert hagyományos technikával pasztózusan készíti el figurális festményeit. Fatáblákra dolgozik Zongor Gábor, aki szürreális, groteszk, humoros festmény-sorozatát állítja ki.
Horváth Ottó népi csont- és fafaragó strucctojásból és agancsból készült alkotásait mutatja be. A szobrokon a népi hagyományok mellett a keresztény szimbolika is megjelenik.
A galéria vezetõje elmondta, hogy a négy mûvész egyedi látásmódja, kvalitása és érzékenysége hivatali munkájában is megmutatkozik, hiszen sikeresen fejlõdõ településeket vezetnek. Hozzátette: Bende Róbertnek a galériában nemrég nyílt tárlata adta az ötletet, hogy folytassák a kezdeményezést és bemutassák, milyenek azok a közéleti személyiségek, akik munkájuk mellett alkotnak is.
A tárlat június 28-ig látható.

MTI - Kanizsa2013-06-05 08:54:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül