Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044722    
Honlapkeszites

Anya és leánya

A fenti címmel nyílt kiállítás a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ Õsze András galériájában. Pandur Ferencné és Pandur Mária barcsi festõk tárlata június 25-ig látogatható.


A kiállítást Járási Ildikó iparmûvész nyitotta meg a Kõrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola tanulóinak mûsorát követõen. Az alkotók bemutatásánál elmondta, Pandur Ferencné 1921-ben született Nagykanizsán, de édesanyja korai halála miatt Barcsra került nevelõszülõkhöz. Könyvelõként dolgozott és már fiatalon kapcsolatba került a képzõmûvészettel. Élete során több száz képet alkotott, rajzokat, akvarelleket és olajfestményeket egyaránt. Ismereteit, tudását Maróti László szakkörében és festõtáboraiban mélyítette el. A festészet mellett a versírás szenvedélyének is hódolt, melyek könyvekben is megjelentek. Mûveit már mintegy 60 alkalommal állították ki, többek között Barcson, Siófokon, Németországban és Horvátországban is.
Lánya, Mária Barcson született, és gépészmérnökként, mérnöktanárként dolgozott. Édesanyjának köszönhetõen fiatalon kapcsolatba került a mûvészettel, valamint õ is részt vett Maróti László szakkörein. Az évek során számos portrét és akvarellt készített. Elsõként, 2007-ben egy virágcsendéletet festett, melyet Nagyatádon mutattak be 2009-ben. Témaválasztását a természet iránti rajongás és a képzelet alkotta formák irányítják. Neki is már számos kiállítása volt, köztük Marcaliban és Darányban.
V.M.
 2013-05-31 09:01:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül