Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320065    
Honlapkeszites

„Továbbgyûrûzik a trafik mutyi”!

Állította Göndör István pénteki sajtótájékoztatóján. A szocialista képviselõ az elmúlt idõszak trafiktörvénnyel kapcsolatos aggályainak adott hangot.


Miszerint ez nem más, mint legfelsõbb szintrõl támogatott korrupció. Ugyanis – a politikus álláspontja szerint – intézményesített átverésrõl van szó, a törvényhez kötõdõ koncessziós pályáztatással kapcsolatban, illetve azzal, hogy a jelenlegi kormánypárt, a FIDESZ közeli hozzátartozói, barátai számára rendezte át a piacot. Ez a szándék már akkor is sejthetõ volt, amikor Lázár János és Rogán Antal 2011-ben benyújtották a törvényjavaslatot, meglehetõsen „ál” szándékkal. Ugyanis a fiatalok védelme nem látszik megvalósulni az elárusítóhelyek számának csökkentésével. Hiszen – mint ahogy idõvel módosították termékkör bõvítéssel, üdítõ, újság és fagylalt árusításával a törvényt – a jövõ generáció ennek folytán nem tartható majd távol a trafikoktól. Azoktól az üzletektõl, amik, Göndör István szerint inkább kis Ábécéknek mondhatóak. A koncessziós pályázaton 5415-en nyertek, vannak olyanok is, akik az MSZP-es honatya szerint 9-nél is több engedélyt tudhatnak magukénak. A kistelepülések zöme, közel 1400 község, viszont ellátatlan marad, ugyanis a 3%-os árrés mellett, még indulni sem mertek vállalkozók. Azonban nemcsak a falvakban, hanem nagyobb városokban is családok megélhetése kerül veszélybe, akik munkahelye eddig biztosított volt. Így Orbán Viktor saját magát cáfolta meg, amikor azt ígérte, hogy emiatt senki nem veszíti el munkáját. Az ehhez kapcsolódó új pályáztatás, amit a „régi” elárusítóknak, a jelenleg veszteseknek írtak ki, pedig eleve esélytelen, törvényileg kizárt, hogy sikerrel kecsegtesse a vállalkozókat. Ami pedig tény – mondta Göndör István - hogy akik nyertek a pályázaton, azok nagyon szép bevétellel számolhatnak majd.
Az országgyûlési képviselõ sajtótájékoztatóján a közlekedési pótdíj bevezetésérõl, fizetésérõl is szólt. Sérelmének hangot adva, hogy az eddigi kedvezményezettek – például a nyugdíjasok, diákok – a vasúton plusz kiadással utazhatnak csak a jövõben a gyorsvonatokon.
Az MSZP-s politikus ezeken felül két kérést intézett a nyilvánossághoz. Egyet a gazdasági kamaráknak, akik 5000 Ft regisztrációs adó beszedésén kívül hogyan s milyen védelmet nyújtanak azoknak kisvállalkozásoknak, akik a trafiktörvény miatt ellehetetlenülnek. Illetve, a veszteseket arra kéri Göndör István, tegyék közzé internetes fórumokon pályázataikat.

Sz.Zs.2013-05-17 14:13:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül