Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353540    
Honlapkeszites

Összefog az MSZP és az MSZDP

Az Magyar Szocialista Párttal történõ együttmûködésérõl, az idõskorúak védelmérõl és a szociális temettetésrõl szólt keddi sajtótájékoztatóján Schmuck Andor, az MSZDP elnöke. Kihangsúlyozva, hogy a jövõ évi választásokon csak úgy érhetnek el gyõzelmet, hogy az ellenzék összefog országos és helyi szinten egyaránt.

Ezzel kapcsolatban Dr. Fodor Csaba, az MSZP megyei elnöke elmondta, kollektív munkára van szükség az Orbán-kormány leváltásához. Így az MSZP és az MSZDP keddi egyeztetése is ezt a célt szolgálja - hangzott el a két párt közös tájékoztatóján, valamint az, hogy a szocialisták Nyugat-Dunántúli Regionális Programját átadták a szociáldemokratáknak, ami a tennivalók alapjául szolgál majd.


Az együttmûködésük pedig – mint Schmuck Andor kiemelte – nem érdekalapú, hanem értékalapú. Az egyeztetésen továbbá megfogalmazták azt is, hogy a választópolgárok elé átláthatóbb, és jobb programot kell tálalniuk, mint amilyennel jelenleg a FIDESZ kecsegtet. Viszont a lényeg az – mint a két pártvezetõ egybehangzóan állította – hogy fals ígéreteket, teljesíthetetlen dolgokat nem fognak szándékaik sorába állítani. Az MSZDP idõsek védelmét fõ törekvésükként nevezte meg. Schmuck Andor szerint ez - pártbéli hovatartozástól függetlenül – minden pártnak közös célkitûzése kell, hogy legyen, megemlítve a kegyeleti járandóság bevezetését és a szépkorúak biztonságát célzó törvénykezés szükségességét. Viszont aggodalmát fejezte ki a kormány legújabb terve ellen, miszerint csak akkor vállalnák fel a szociális temettetés esetén annak költségeit, ha a hozzátartozók aktívan, tevékeny részt vesznek a temetéshez szükséges procedúrákban, például az öltöztetésben, vagy a sírásásban.

Az MSZP-vel közös tájékoztató után MSZDP elkövetkezendõ idõszakban kidolgozandó, késõbbiekben pedig véglegesítendõ programjáról számolt be Schmuck Andor. Elmondta, az elkövetkezendõ idõszak az aktív munkáról szól. Ugyanis egy hónapon belül ki akarják dolgozni, majd ezt követõen az MSZP-vel egyeztetni - a megállapodás megkötése elõtt – a programjukat és az összefogásuk tartalmát. Az MSZDP országos elnöke pártja helyi aktivistáival együtt is megvitatta, mire építik munkájukat, valamint milyen fõbb kritériumai lesznek a szocialistákkal való együttmûködésüknek. Azonban ez még szeptemberig várat magára, ugyanis ez idõtájt lesz világos az összefogás tartalma, ami – ahogy már szocialistákkal közös eseményen is elhangzott – érték-, és nem érdekalapú lesz.2013-05-15 10:22:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül