Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760976    
Honlapkeszites

Vívás: mostantól Bálits Károly Vívóterem az otthonuk

Szombaton délelõtt került sor a nagykanizsai Vívóterem névadó ünnepségére, melynek keretében a sportlétesítményt a dél-zalai vívóélet egyik kiemelkedõ alakjáról, Bálits Károlyról nevezték el.
Az ünnepség keretében ezúttal nem csupán a kanizsai vívóélet fõbb mérföldköveit elevenítették fel, de a sportág mindenkori létesítmény-helyzetét is a dél-zalai városban. Magát a vívótermet gyakorlatilag mai formájában 1985-ben sikerült "tetõ alá hozni", amikor a vívók úgymond szervezett keretek között már 26 esztendeje dolgoztak eredményesen kanizsai pátriájukban.


Sz?ljon hozz?!

Akkor, vagyis az attól 26 évvel korábbi idõszakban, 1959. november 23-án az NVTE klubján belül Szabó János alapította meg a vívó szakosztályt, majd sok további jeles személy után Bálits Károly vette át a vívók ügyét, s szolgálta mondhatni a sportágat egészen 2012-ig, 81 esztendõsen bekövetkezett haláláig.
A névadó tábla leleplezése alkalmával a VIVERE Alapítvány részérõl Cserti Tibor, illetve Kiss György, az NTE 1866 egyesületi elnöke rántották le a leplet a Bálits Károlynak emléket állító márványtábláról, s annak megkoszorúzása után Piecs Adrienn és Tizedes Balázs edzõk gyújthatták meg az emlékezés mécsesét a vívók (nem is olyan kicsi) helyi közössége nevében.
Hiszen ahogy a táblán Bálits Károlytól idézték: "Az erõ a közösségben rejlik".

P.L.2013-05-11 14:09:00

Notice: Undefined index: usernev in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 104

Hozzászólások:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php:147 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/index.php(262): include() #1 {main} thrown in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 147