Ma 2019. 8 23.
Bence, Róza, Szidónia napja van.
Látogatók száma : 42590922    
Honlapkeszites

Kajak-kenu: már Sári Nándorral a szakmai stábban

A Kanizsa Kajak-Kenu Klubnál március eleje óta "hivatalban lévõ", olimpiai, Európa-, és világbajnokokat felkészítõ kajakos edzõ, Sári Nándor hivatalosan is bemutatkozott a klub vezetõinek társaságában Nagykanizsán.
A Varga Péter klubelnök által megnyitott sajtótájékoztatón Sári Nándor elmondta, tréneri tevékenységét Velencén kezdte 1980-ban, tíz esztendõ múltán már felnõtt sportolók mellett dolgozott és a kajakosok férfi szakág-vonalán idõvel jöttek is az olimpiai, világ-, és Európa-bajnoki aranyak, érmek, helyezések. A 2000-es évek végén aztán csatlakozott hozzá például a 2008-as pekingi olimpiára készülõ, Kínában Janics Natasával K2 500 méteren olimpiai bajnok Kovács Katalin is, de a sportág krémjével való közös munka persze a lelket is megviselheti, kilúgozhatja. Nem is tagadta a szakember, fásultságot érzett önmagán, a kihagyás ugyanakkor feltöltötte, s most itt az újabb kihívás, Nagykanizsán fiatalokat megnyerni a sportág számára.


Sz?ljon hozz?!

Érdemes leírni, hogy a klubnál két edzõ dolgozik márciustól, hiszen Varga Gábor marad a klub 20 fõs eddigi utánpótlásvonalán, Sári Nándor pedig az újonnan érkezõknek segít.
- Azért is nagy kihívás számomra a kanizsai edzõsködés, hiszen újra az utánpótlással foglalkozhatom - fogalmazott Sári Nándor. - Ráadásul 10-11 éves, még nem is kajakozott gyerekeket vonunk be a szakmai munkába. Tulajdonképpen vízre csak a megfelelõ idõjárási viszonyok beálltával kerülnének, szeptemberben viszont már kisebb rendezvény keretei között meg is versenyeztethetnénk õket.
Varga Péter, a klub elnöke elmondta, konkrét idõtartamban nem egyeztek meg a trénerrel, de hosszútávon gondolkodnak, ami legalább 4-5 éves idõtartamot jelenthet. További törekvése a klubnak, hogy a Csónakázó-tó körül is javítsanak a kajakozás feltételein, ami érinti például a csónakház (jelenlegi) állapotát is.
S ha már a szeptember szóba került versenyrendezéssel kapcsolatban: a szakmai stáb - már természetesen Sári Nándorral a soraiban - azon fáradozik, hogy egy komoly pénzdíjas sprintversennyel csábítsák a honi legjobbakat a kanizsai Csónakázó-tóhoz. Mindez nem csupán a sportág helyi ûzõinek jelentene kuriózumot, de a szurkolóknak is egyben látványosságot.

P.L.2013-04-12 13:12:00

Notice: Undefined index: usernev in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 104

Hozzászólások:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php:147 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/index.php(262): include() #1 {main} thrown in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 147