Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408799    
Honlapkeszites

Város Napja: ismét az Erzsébet téren

Ismét az Erzsébet téren ünnepelhetjük a Város Napját. Az április 26-27-én megrendezésre kerülõ két napos fesztiválnak a tavaly megújult Erzsébet tér ad helyet. – hangzott el a programokról tartott sajtótájékoztatón.

Magyar Ferenc, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke többek között elmondta: fontosnak tartották, hogy a helyi értékek, a helyi erõk mindkét napon megjelenjenek, akár a színpadi produkciók, a vendéglátás, vagy a gyermekprogramok tekintetében. Ugyan ideális helyszínnek bizonyult tavaly az Eötvös tér, ennek ellenére idén a városlakóknak tetszõ, és fesztivál térnek épült Erzsébet teret választották.


A gyerekek számára lesz kutyabemutató, arcfestés, hennafestés, íjászat. A Város napi rendezvényhez kapcsolódik a Pünkösdi királyválasztás, a Kanizsa – Karos futóverseny, amely a Fõ út Centrál elõtti szakaszától indul. Továbbá lesz egy Csáktornyától – Nagykanizsára induló váltó futóverseny a Futóklub szervezésében. A két napos programhoz még számos egyéb rendezvény kapcsolódik, így például Stamler Lajos életmû kiállítása a Kiskastélyban, vagy a kanizsai képzõmûvészek kiállítása a HSMK-ban.
Ezúttal is tartalmas kikapcsolódás várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A kialakításra kerülõ gyerekliget most is izgalmas perceket ígér. A színpadi programokat úgy állították össze, hogy minden korosztály találjon magának kedvére valót. A Város Napját 26-án, pénteken Cseresnyés Péter polgármester nyitja meg. A kanizsai közönséget többek között az EDDA, Fenyõ Miklós, Kowalsky meg a Vega, az Anti Fitness Club, a Boombatucada, a Nagykanizsai Fúvószenekar, a Tüttõ János Nótaklub, a Dixiland Band Cakovec, a Kanizsa Big Band, az ORFF, a Szan-Dia FSC, kangoo- és GAS divatbemutató, Jónás Tamás bûvész, a Cantilena kórus, a Zalagyöngye és a Kanizsa Néptáncegyüttes szórakoztatja. Különleges, közös produkcióval készül erre az alkalomra a Loud and Black zenekar, a Strém Kálmán Ifjúsági Együttes és Nagykanizsa Város Vegyeskara. Péntek délelõtt az iskolák és óvodák csoportjaié a színpad. És hogy senki ne maradjon éhesen, az étkek utcája minden igényt kielégítõ választékot nyújt a fesztiválozóknak. A megszokott kísérõprogramok is színesítik a két nap eseményeit: mindenkit vár a kézmûvesek utcája, a boksz bemutató, autó kiállítás és a kisvonat. A szombati nap programja délelõtt 10-órakor látványos felvonulással kezdõdik, este 21.30 órakor zenés tûzijátékra kerül sor, s ha az idõjárás engedi, utcabállal búcsúztathatjuk az idei Város napját a Crossroads együttes zenéjére.
Cseresnyés Péter polgármester az elmondottakat kiegészítve örömmel jegyezte meg, a hagyományteremtõ céllal tavaly megvalósult elképzelés idén folytatódik. Tehát egy olyan civil szervezet számára sikerült biztosítani a szervezés lehetõséget, amely kanizsai tagokból áll, olyan emberekbõl, akik a szabad idejüket feláldozva vállalták a szervezõmunkát. Tavaly már bizonyítottak a hangulatos, változatos, és sokak érdeklõdését kiváltó rendezvénysorozattal. Ugyan többen féltették a Fõ tér környezetét, szépségét, tisztaságát, de a tér azért készült, hogy itt ünnepeljen a város lakossága – hangsúlyozta a polgármester. Elmondta, személy szerint is örül annak, hogy a szervezõk az Eötvös tér helyett az Erzsébet teret választották, annak ellenére, hogy a lakosság mindennapi pihenését is szolgálja a tér. A költségeket 7 millió forinttal támogatja a város, a további kiadásokhoz azonban a szponzorok támogatását kell megnyernie az egyesületnek. Az eseményekrõl az egyesület www.kanizsaturizmusaert.hu új honlapján folyamatosan lehet tájékozódni.

B. E.

A rendezvény plakátja ide kattintva tekinthetõ meg.2013-04-12 11:25:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül