Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357203    
Honlapkeszites

Családi pihenés egy pályázatnak köszönhetõen

A gyermekeket nevelõ családok pihenése, a generációk közötti együttmûködés, kapcsolatépítés elõsegítése volt a fõ irányvonala annak a programnak, melyen a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete százezer forintot nyert és ezzel öt család kikapcsolódását biztosította.


– Az Emberi Erõforrások Minisztériuma megbízásából, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai még tavaly írt ki egy pályázatot Pihenjünk közösen! elnevezéssel. Erre a pályázatra nyújtotta be a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete nyertes programját, melynek köszönhetõen százezer forint támogatásban részesültünk – ismertette a részleteket Böröndi Ágnes szakmai vezetõ.
A vissza nem térítendõ támogatásnak köszönhetõen öt család közös pihenését biztosították április elsõ hétvégéjén a garabonci Hotel Villa Naturában, ahol minden korosztály számára kikapcsolódási lehetõséget, értékes programokat biztosítottak.
A nyaraláson három olyan család vehetett részt, ahol a nagyszülõ a Vöröskereszt által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásban, házi segítésnyújtásban részesül, illetve két olyan családot választottak ki, ahol egyedülálló szülõ neveli gyermekét.
Ahogy Böröndi Ágnes elmondta, az idõ kedvezett a nyaralásnak és a visszajelzések is pozitívak voltak. A családok, akik különbözõ településekrõl Miháldról, Bocskáról, Nagyrécsérõl érkeztek, színes szabadidõ programokon vettek részt a két napon, mely a generációk közti együttmûködés és kapcsolatépítés elmélyítését, együttmûködésének segítését célozta.
Többek között megtekintették Tóth Gábor festõmûvész kiállítását, aki személyesen vezette végig az érdeklõdõket a tárlaton. A családok megismerkedtek garabonci látnivalókkal, utána egészségvédelmet is szolgáló családi pihenésben részesültek. Vasárnap a Natura-tavon horgászhattak és csónakázhattak, a kiskorú gyermekek pedig íjászkodhattak.
A közösségépítõ, a családi értékeket, a nemzeti értékeket pozitívan megjelenítõ és népszerûsítõ programban elnyert összeget utaztatásra, a programok, a szállás és az étkezés finanszírozására fordították.
V.M.2013-04-11 11:32:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül