Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353426    
Honlapkeszites

Zebra-ügy

A Rozgonyi úton található 30 km/h-ás sebességkorlátozó táblák sem garantálják, hogy az autósok betartsák a szabályokat – mondta el Lelkó Tamás, a Pénzügyi Bizottság tagja szerdai sajtótájékoztatóján. – A Rozgonyi Úti Általános Iskola elõtti zebra kiemelésére lenne szükség, valamint arra, hogy azok elé az iskolák elé is kerüljön gyalogátkelõhely, ahol most még nincs.

– A környéken 2500 diák és félezer pedagógus jár nap mint nap. Ezen kívül itt van a könyvtár és a Medgyaszay Ház is, nagyon sok a rendezvény, sok a gyalogos. Különösen forgalmas helyrõl van szó, a legtöbb autós pedig nem lassít le a zebrák elõtt. Tavaly októberben levélben kértem a városvezetést, hogy legyen kiemelve a szóban forgó, valamint a Sugár és Rozgonyi út keresztezõdésében található zebra.


A 2008-as költségvetésben benne is volt, de kikerült onnan. Ismételten kérem a városvezetést, hogy fontolja meg kérésemet, gyermekeink biztonsága érdekében. Maga az engedélyeztetés és a tervek elkészítése fél éves folyamat, így az eljárást ebben az évben el kellene kezdeni, hogy legkorábban jövõ tavasszal véghez lehessen vinni a tervet. Szakemberek állítása szerint csak a kiemelés valósítható meg, mert a fekvõrendõr elhelyezése csak lakó-pihenõ övezetben lehetséges. Ezzel a módszerrel fizikálisan le lehet lassítani az autósokat. Néhány iskola bejárata elõtt található olyan korlát, amely megvédi a gyereket attól, hogy kifusson az útra az autó elé. Véleményem szerint ilyen korlát minden iskola elé kellene, ahol még nincs. Ez is a gyermekeink védelmét szolgálná, csakúgy, mint a kiemelt zebra. A kivitelezés körülbelül 1-1,5 millió forintba kerülne, a biztonság érdekében szükség van ezekre az intézkedésekre.2008-07-03 10:22:17


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül