Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760208    
Honlapkeszites

Szalai Antal és Pándy Piroska Nagykanizsán

A Tüttõ János Nótaklub szervezésében kerül sor az Ötvenegy éve a színpadon elnevezésû koncertre, melyen Szalai Antal és 11 tagú zenekara lép a Hevesi Sándor Mûvelõdési Ház színpadára április 6-án 18 órától.


– Köztudott, hogy 2008-ban, megalakulásunk nyolcadik évfordulóján elnyertük a Nóta Városa címet, mellyel munkásságunkat ismerték el. Így azóta is egy-egy koncertet szervezünk a város részére a HSMK-ban. Most is így történik ez, azonban a mostanira példa még nem volt Nagykanizsán – ismertette Major Lajos, a Tüttõ János Nótaklub elnöke az est részleteit.
Szalai Antal Liszt Ferenc- díjas prímás lép majd színpadra tizenegy fõre bõvül zenekarával. Nótákat, nyitányokat, csárdásokat, operetteket, világslágereket játszanak és cigányzenéket énekelnek, mely nem megszokott. Szalay Antal cigány zenekara önálló mûsoraival a magyar népzene hagyományainak értõ ápolója. Repertoárjuk széles, egyaránt megfér benne a reformkor verbunkos zenéje, a hagyományos csárdás muzsika és a népdalfeldolgozás.
A vendégmûvész Pándy Piroska, a többszörösen kitüntetett világhírû primadonna, a Magyar Állami Operaház magánénekese lesz. Szakmai útja a Fõvárosi Operettszínházban kezdõdött 1986-ban. 1993-ban debütált a Magyar Állami Operaházban. Az Interoperett alapító tagja, a németországi Hof város operájának három évig volt vezetõ szopránja. Fellépett többek között Franciaországban, Belgiumban, Svájcban, Kanadában, Izraelben, az Egyesült Államokban.
Jegyek március 25-tõl vásárolhatóak a HSMK pénztárában.
 

V.M.2013-03-22 11:57:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül