Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399799    
Honlapkeszites

„Mindenki saját magáért, a családjáért áll ki az aláírásával”

„Magyarország nem hagyja magát” – aláírásgyûjtési akció címmel tartott sajtótájékoztatót Fertig István elnökségi tag és Cseresnyés Péter polgármester, országgyûlési képviselõ.


Cseresnyés Péter elöljáróban elmondta, a Fidesz által kezdeményezett aláírásgyûjtés a rezsicsökkentésrõl, a rezsicsökkentés után kialakult díjak megvédésérõl szól. A kezdeményezést az elmúlt hét eseményei indokolták, ugyanis az ellenzék egy jelentõs része, nem támogatja, hogy mérséklõdjenek a rezsi díjai. A parlamenti felszólalások során fejtették ki egyet nem értésüket, mellyel a külföldi cégek érdekeit képviselték, olyanokét, „amelyek a Gyurcsány, Bajnai, Medgyessy kormány idején a gáz árát háromszorosára, a villanyét pedig kétszeresére emelték”.
– A Fidesz – KDNP részérõl nem politikai ügyrõl van szó, nem azért kezdeményeztük az akciót, mert meg szeretnénk gyõzni a parlamentben az ellenzéki képviselõket a rezsicsökkentés szükségességérõl, hanem azért, mert ez a magyar emberek érdeke, a magyar családok ügye – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette, köztudott, hogy Európában fajlagosan majdnem a magyar családok fizetik a legtöbb rezsidíjat. Ezért van szükség az összefogásra, mert a rezsi díja nem növekedhet tovább. Ezzel a döntéssel a szolgáltatókat nem hoznák veszélyes helyzetbe. Ahogy mondta, a mi érdekünk, hogy a magyar családok normális körülmények közt éljenek és ne kelljen nekik fajlagosan több pénzt fizetniük, mint bármelyik másik európai országban.
A tervek szerint hat hétig tartó gyûjtés módjáról, melyet a közterületeken bonyolítanának Fertig István adott tájékoztatást. – Az aláírásokat hétvégenként, szombaton és vasárnap a Csarnok Üzletház (vásárcsarnok) környékén gyûjtjük, hiszen ilyenkor a vidékrõl érkezõ embereket is elérhetõek. Hétköznap a délutáni órákban (14 és 15 óra után) az Erzsébet téren tervezzük. Késõbb pedig a városközponttól távolabb is megkeressük az embereket – ismertette a részleteket az elnökségi tag.

V.M.2013-03-21 13:59:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül