Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396735    
Honlapkeszites

Évzáró a Csónakázó-tónál

Már közjegyzõnél vannak a papírok, szeptemberben Szívdobbanás Alapítvánnyá alakul a huszonöt-harminc tagot számláló Szívbeteg Klub.

Hegedûs Györgyné, a klub megálmodója és létrehozója a Csónakázó-tó melletti Hétbükkfa-forrásnál tartott évbúcsúztatón köszönt el szeptemberig a klubtagoktól, s mint hangsúlyozta, továbbra is várnak minden szívbetegséggel együtt élõ személyt, hozzátartozót, érdeklõdõt maguk közé. A klubélet arra is jó, hogy sorstársakkal találkozzanak, elõadások, kirándulások szervezésével javítsanak életminõségükön, életvezetési tanácsokkal lássák el egymást. Továbbá megbeszéljék problémáikat és ezek megszüntetése érdekében közösen tegyenek lépéseket. Az alapítvány létrehozásával pedig anyagi erõforrásokra pályázhatnak, s még színvonalasabbá tehetik a klub mûködését.


Az évzárón részt vett Mileder Katalin klubtag, aki a Családsegítõ és Gyermekjóléti Központból érkezett, a háttérbõl õk segítik a klubot. Azt szeretnék elérni, hogy a fiatalabb korosztály is megjelenjen a rendezvényeiken, és az alapítvány létrejöttével elinduljon a klub a saját útján. Eddig minden hónap utolsó hétfõjén találkoztak a Petõfi út 5. szám alatt, a Nyugdíjasok termében. A még aktívabb klubélet érdekében ezt az idõpontot a havi helyett heti egy alkalomra bõvítenék ki. A közös problémák megbeszélése mellett, akár országos szintig elvinnék mindazokat a kezdeményezéseket, amelyek a szívbetegek érdekeit képviseli a drága gyógyszerektõl kezdve a gyógytornáig. A szponzorok támogatására is számítanak, és fel kívánják venni a megyén belüli szívbeteg klubokkal is a kapcsolatot.

B.E.2008-06-30 15:06:30


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül