Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350334    
Honlapkeszites

Kampány indul az online gyûlöletbeszéd ellen

A fiatalokat megszólító kampány indul az online gyûlöletbeszéd ellen - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúságért felelõs államtitkársága kedden az MTI-vel.


Közleményük szerint hétfõn megalakult az Európa Tanács Fiatalok az online gyûlöletbeszéd ellen elnevezésû kampányának magyarországi irányító bizottsága. Az alakuló ülést Kiss Norbert, az Emmi ifjúságért és sportügyekért felelõs helyettes államtitkára nyitotta meg.
Mint kifejtették, a fõként ifjúsági ügyekkel foglalkozó civil szervezetek képviselõbõl álló bizottság legfontosabb célja, hogy a fiatal generáció bevonásával hatékonyan lépjen fel az online gyûlöletbeszéd formájában megnyilvánuló rasszizmus és diszkrimináció ellen. A kampány felkészíti a fiatalokat és az ifjúsági szervezeteket, hogy felismerjék a gyûlöletkeltõ jogsértéseket, és megtanulják, miként léphetnek fel ellenük.
"Az online közösségi tér is a közösségé, ezért az interneten is érvényesülniük kell emberi jogoknak" - írta közleményében az államtitkárság, hozzátéve, ennek figyelembevételével dolgozzák ki a kampány részleteit.
A kampány hivatalosan a rasszizmus elleni világnapon, március 21-én, csütörtökön kezdõdik.

MTI - Kanizsa2013-03-19 14:36:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül