Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51112370    
Honlapkeszites

Agytornáztató "körbejáró"

Múlt pénteken este mutatták be a Cinema Nagykanizsa komplexumában a Cycle címû magyar animációs sci-fi filmet - s ami a leglényegesebb, 3D-ben. A film rendezõje Sóstai Zoltán, aki zalai származású, iskoláit Nagykanizsán végezte, a Batthyány Lajos Gimnáziumban érettségizett, s amint azt Balogh László, az oktatási intézmény igazgatója hangsúlyozta a vetítés utáni közönségtalálkozó alkalmával - 1999-ben.


Az esti program elõtt azonban még Vámos Zsolt, a Kanizsa Plaza üzemeltetési igazgatója ismertette (már nem elõször) koncepciójukat, melynek segítségével (is) szeretnék - még - látogatottabbá tenni a bevásárló és szórakoztató központot.
Elmondta, törekvésük töretlen, igyekeznek megfogni olyan (majdani) hozzájuk betérõket is, akiknek Nagykanizsán igenis igényük van picit úgymond nehezebb, fajsúlyosabb filmmûvészeti alkotásokra, s erre a vonulatra volt felhúzható a Cycle mûsorra tûzése is - 3D-ben.
Szó mi szó, valóban nem egyszerû a film, ezért is merjük leírni azt, alapjában véve járt az inkább képzeletbeli gratuláció (március 8-án kimondottan nem névnapja alkalmából...) a film rendezõjének, Sóstai Zoltánnak - bátorságáért.
Összességében pedig, ha nem is voltak sokan, de labdarúgótól a informatikus szakemberig terjedt a nézõközönség összetétele, no és alapvetõen nem jött rosszul az alkotás bemutatását követõ (és már érintõlegesen említett) közönségtalálkozó. Tulajdonképpen ez kiváló módszer arra, hogy egy korántsem hollywoodi mûvet akár el is magyarázhatnak, interpretálhatnak a nézõnek. Az persze más kérdés, hogy minden utcasarokra nem állíthatnak filmrendezõt ilyen célból ilyen "esetek" elemzése végett, erre egyszerûen sok más mellett energia sem lenne, másrészt azt is el kell ismerni, úgy nagy általánosságban kezdünk is leszokni a fene nagy gondolkodásról e téren- is... S ezért is kényelmes például egy filmet követõ "rendezõ-kérdõrevonás", amelybõl mégiscsak megtudhattuk indíttatásait, elképzeléseit - ez esetben Sóstai Zoltánét. Lévén ha már kissé "hazai terméknek" is érezhetjük szûkebb pátriánkban, filmje "megkóstolása" csak megért egy estet...

P.L.
 2013-03-13 08:05:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül