Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410985    
Honlapkeszites

Nagykanizsai építészek kiállítása

A Kõrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola Kõrösi Tagintézményében megnyitott kiállításon tizenöt kanizsai építész kiállítása tekinthetõ meg április 19-ig.


A kiállítást Deák – Varga Dénes, városunk fõépítésze ajánlotta az érdeklõdõk figyelmébe. Elmondta, nagy jelentõséggel bír, hogy egy általános iskolában mutatják be ezeket az építészeti remekeket, hiszen fontos, hogy az ifjúság megismerkedjen ezzel a mûfajjal is, mivel hivatalos tananyag keretében nem találkoznak vele.
Kihangsúlyozta, egy jó építésznek rengeteg dologhoz kell értenie, hogy a csodás épületek megszülethessenek. Jártasnak kell lennie többek között a funkciók ismeretében, a formák magabiztos kezelésében, statikai, közlekedési, akusztikai és pénzügyi ismeretekkel kell rendelkeznie.
– A tárlat anyaga már három éve elkészült egy találkozóra, ahol háttéranyagként szolgált. Továbbá nemzetközi történetet is megélt, hiszen két évvel ezelõtt Kanizsa testvérvárosában, Magyarkanizsán is megcsodálhatták az érdeklõdõk – mondta.
A kiállításon nem reprezentálja magát minden építész, mivel annak idején önkéntes volt a részvétel. Azonban, ahogy a fõépítész mondta, ez az anyag is méltán tükrözi az utóbbi évtized építészeti termését azt, hogy a kanizsai építészet színes, formabontó és humánus.
Városunk építészei közül Balassa Béla, Borbás Gábor, Fullér Attila, Godinek Zoltán, Kötelesné Horváth Ildikó, Krémer József, Kunics Ferenc, Lenkovics Tamás, Moldován Ágnes, Németh Gábor, Plander László, Sónicz István, Trajer Ferenc, Varga László és Zsirai Róbert mutakozik be a Kõrösi iskolában.
V.M.2013-03-12 12:02:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül