Ma 2023. 9 30.
Jeromos, Honória, Hunor napja van.
Látogatók száma : 56006478    
Honlapkeszites

Sokszínû tavaszi programok

Idén ismét megrendezik a másfél évtizedes múltra visszatekintõ kulturális programsorozatot, mely ezúttal két hetet ölel fel. A Kanizsai Kulturális Központ intézményegységeiben 11 különbözõ rendezvényen számos szereplõ lép színpadra március 14-27 között.


A Tavaszi Mûvészeti Fesztivál programsorozat részleteit Farkas Tibor, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója ismertette. – A fesztiválon szinte valamennyi mûvészeti ág képviselteti magát, többek között a komolyzene, a jazz, a népzene, a táncmûvészet, valamint a film- és színházmûvészet is. Széles paletta lévén, minden korosztály, minden mûfaj kedvelõje megtalálhatja a neki tetszõt – mondta Farkas Tibor. Az eseményen az országos, nemzetközi hírnevû mûvészek és együttesek mellett a helyi kulturális élet kiválóságai is szerepet kapnak.
A fesztivál március 14-én indul Págyi Zsóka képzõmûvész kiállításával, mely az Õsze András Galériában március 30-ig tekinthetõ majd meg. A rendezvény hivatalos megnyitója ugyanezen a napon 19 órától lesz, amikor a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye elõtt Cseresnyés Péter városunk polgármestere és Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora mondja el köszöntõjét.
A következõ napon az 1984-ben alakult szombathelyi Boglya Koncert és Táncház lép fel szintén a Medgyaszay Házban. Céljuk, hogy a magyar népzenét hagyományhûen elsajátítsák, és ezt eljuttassák a közönségükhöz. A társaság jelenleg állandó kísérõje az Ungaresca és a Gencsapáti Hagyományõrzõ táncegyütteseknek.
A Tavaszi Családi Hétvége március 16-án veszi kezdetét. A két nap során túrára és kiállítások látogatására nyílik lehetõség, továbbá megtekinthetik az érdeklõdõk a Csiperke, az óriás törpe címû zenés bábelõadást a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban (HSMK). Az elõadás során a gyerekeket a mindennapi életükbõl is ismerõs kérdésekkel szembesítik, mint például a barátság, a megbocsátás, az összetartozás ereje.
Március 19-én a Like me, like me elnevezésû darabra kerül sor, melyre diákokat és szüleiket egyaránt várják. A következõ napon a Magyar Plakát Házban megnyíló kiállítás az elmúlt évtized plakátjaiból ad reprezentatív válogatást. Március 21-én ismét hangversennyel szórakoztatják a közönséget a HSMK-ban, ezúttal a Savaria Szimfonikus Zenekar lép színpadra. A gyerekek körében is népszerû darabokat adnak elõ Haydntõl, Vivalditól, Beethoventõl. Majd következõ nap a Magyar Jazz Quartet – népdalszínház zenél.
A Zalagyöngye Táncegyüttes 15 éves jubileumi mûsorával 23-án lép a közönség elé. Müller Péter is ellátogat városunkba a programsorozat keretében, melyet március 25-én Az öröm címmel hallgathatnak meg. Az utolsó elõtti napon a Kamara ’67 Amatõrfilm Stúdió legújabb filmjeit mutatják be, majd 27-én a Nagyvizit komédiát viszik színpadra, mely a Száguldó Orfeum és az Újpesti Színház közös elõadása.
 

V.M.
 2013-03-09 09:02:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül