Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358933    
Honlapkeszites

Kárpátia: Egy az Isten...

Egy az Isten, egy a Nemzet címmel az Ossián, a Kárpátia és a Lord együttes koncertet adott péntek este a nagykanizsai MÁV NTE Sportcsarnokban. A teltházas, késõ éjszakába nyúló koncert szünetében a Kárpátia együttes vezetõjével, énekesével, Petrás Jánossal beszélgettünk.

– Egy az Isten, egy a Nemzet, a mai koncert és egyben egy dalotok címe is. Az állítás elsõ részével nem szállnék vitába, de ami a nemzet egységét illeti, kétségeim vannak…
– Az Isten egy nemzetet teremtett. Az, hogy egy nemzetet megosztanak, arról nem az Isten tehet és kedvét sem leli benne. Az is lehetséges, hogy a megosztókat nem is Õ teremtette. Én a nemzet alatt a Szent Korona országának egységét értem, a székelyekkel, jászokkal, kunokkal, palócokkal, tehát mindenkivel, aki a történelmi Nagy-Magyarországhoz tartozik.


– Dalaitokban többször említitek, vesszen Trianon! Ez lenne ma a magyarság legégetõbb problémája, nincs ennél nagyobb baj?
– Nincs! Minden bajnak ez a gyökere. A jelenlegi országvesztésnek is ott az eredõje. Ami meg jelenleg folyik, az maga a tragédia. Nagyon felgyorsult az ország kiárusítása. Egy biztos, annak nem lesz sehol sem maradása, békéje, aki egy nemzetet így megnyomorít.
– Két szám között említést tettetek a nagy vihart kavart Magyar Gárdáról, mi a véleményed róluk?
– Minden olyan kezdeményezés hasznos az országnak, amely egy nemzet felemelkedését, épülését szolgálja. Nekem személyes ismerõseim is vannak ott. Semmi kétségem a jó szándékukat illetõen. Azok, akiknek a gárda létezése csípi a szemét, nem az ország érdekeit szolgálják. Sõt.
– Az egyik számotokban egy eskü volt hallható…
– Ez egy elsõ világháborús katonai eskü részlete, amelynek manapság is érvényesnek kellene lenni. Mondom ezt a nagy esküszegések idején. Gondoljunk bele, a mai parlamentben mindenki letette az esküt.
– A több ezres közönség vevõ a szövegeitekre. Identitástudatot akartok adni nekik?
– Nem errõl van szó. Mi csak a kezdõ lépést adjuk meg, hogy jobban eligazodjanak a rájuk zúduló álságos információk között. Nagyon fontos lenne a továbbiakban a család szerepe. Úgy gondolom ismert problémát érintettem, hiszen a legkisebb közösség, a család ellen is megindult a hadjárat. Mi a magunk módján harcolunk a drogozás, a másság és mindenféle liberális eltévelyedés ellen.
– Milyen terveitek vannak a jövõt illetõen?
– Hatodik nagylemezünk bemutató koncert sorozata után, jövõre már nem vállalunk évi száz koncertnél többet, de ugyanúgy járjuk Nagy-Magyarország területét.
– Az elcsatolt országrészeken milyen a zenekar fogadtatása? Nem volt a szövegek miatt problémátok?
– Nem. Nagyon jó a fogadtatás. Bár a propaganda gyakran azzal vádol bennünket, hogy mi eljövünk, a közönség meg ott marad. Lenne tudomásunk arról, ha valakinek a koncert után bántódása esne.
– És mi a helyzet az itthoni hatalommal?
– Kénytelek vagyunk tudomást venni a hatalomról, ahogy a hatalom is kénytelen tudomást venni rólunk. Ki-ki munkálkodik a másik ellen.

Czene Csaba2007-09-20 10:14:19


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül