Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765276    
Honlapkeszites

Retro-kabaréról és képzésekrõl

Koltai Róbert színmûvész retro-kabaréjára, valamint a Tudásod a jövõd! – elnevezésû informatikai és idegen nyelvi képzések részleteire hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Farkas Tibor, a KKK igazgatója.


Koltai Róbert személyében egy olyan népszerû mûvészt látnak vendégül, aki a ’80-as évektõl kezdve szinte hazajárt Nagykanizsára. Egyike volt azon népszerû mûvészeknek, akinek a kedvéért sokan látogatták meg a kaposvári Csiky Gergely Színház elõadásait. Miután elkerült Kaposvárról, még néhány alkalommal visszajött városunkba, az elmúlt években azonban nem. A jövõ héten, március 7-én csütörtökön újra visszatér, és este 17 órától ismét láthatjuk a Jászai Mari díjas, Érdemes Mûvészt egy zenés retro-kabaréban. Természetesen, mint „illetékes” tér vissza, hogy elvtárs-e, az majd kiderül a színpadon. A régi kabaréjeleneteket felidézõ Ne beszéljünk egyszerre címû elõadást, akár a közönség is formálhatja a játéka és a kedve szerint.
Jegyek a HSMK pénztárában vásárolhatók meg elõvételben 1200, a helyszínen 1500 forintért. A nyugdíjasok kedvezményesen, 900 forintos belépõjeggyel látogathatják az elõadást.
A sajtótájékoztató második részében Farkas Tibor igazgató egy sokakat érintõ „Tudásod a jövõd!” címû, az Új Széchenyi Tervben meghirdetett projektrõl is szólt, melynek köszönhetõen százezer felnõtt ülhet iskolapadba, és vehet részt minimális önerõ, 4500 forint befizetésével informatikai és idegen nyelvi képzésen. A kormány 95-98 százalékos támogatással, azaz 90 ezer forint keretösszeggel segíti személyenként a 90 órás képzést. A HSMK egyfajta katalizátorként szerepel a tavaly meghirdetett programban. A tanfolyamok helyileg az eMagyarország Pontokhoz, Nagykanizsa esetében, a HSMK-hoz, a kiskanizsai Móricz Mûvelõdési Házhoz és a bajcsai kis kultúrházhoz kapcsolódnak. Ez is azt jelzi – hangsúlyozta az igazgató, hogy nemcsak a város, hanem a peremkerületek lakosságának is lehetõsége nyílik a tanulásra. Aki jelentkezni szeretne, egyrészt megteheti az intézmény információs szolgálatánál, másrészt az info@kanizsaikultura.hu e-mail címen, valamint a www.moriczmuvhaz.hu vagy akár a www.kanizsaikultura.hu weboldalon.
 

B. E.
 2013-03-01 14:25:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül