Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046754    
Honlapkeszites

Keserédes irodalmi est Letenyén

Kamarás Klára író, költõ a nyolcadik irodalmi estjét tartotta a letenyei Városi Könyvtárban. Ezúttal a két legújabb könyvével ismerkedhetett meg az olvasóközönség, az Orchideákkal és a Kutyául érzem magam címûvel.


– Rendhagyó irodalmi est ez, hiszen két kötetet mutatnak be, és ezen túl a versmondó kör a költõ, író eddig megjelent közel egy tucat vers és – novellás kötetébõl állította össze elõadását Timár József vezetésével. Így az irodalomkedvelõ közönség kerek egészet kaphat az eltelt életpálya mûveibõl – köszöntötte a megjelenteket Dömõk József a Fáklya Mûvelõdési Ház és Könyvtár igazgatója.
A köteteket Rózsás Imre, Letenye város alpolgármestere mutatta be. Ahogy mondta, Klári néni a város általános iskolájában a mûvészet erejével pallérozta a tanítványait, rajzra és matematikára oktatta a növendékeit.
– Nem gondoltuk akkor, hogy ha nyugdíjba megy, írásra adja a fejét és ezek a magvas gondolatok, a melyeket olvashatunk a köteteiben, majd valaha újra pallérozhatják az emberek eszét, elméjét és jellemét, hiszen mûveivel is tanít és oktat, és rengeteg élménnyel gazdagítja olvasóját – hangsúlyozta az alpolgármester. Majd hozzátette a mûvekben annyi értékes gondolat van, hogy csak ámuldozunk azon, hogyan, honnét táplálkozik ez a rengeteg gondolat. Nyilván a való életbõl, abból, amit megélt, az adott és kapott szeretetbõl. E téren Kamarás Klárának gazdag élete volt, hiszen a tanítványai nagyon kedvelték.
– Igazán büszke lehet az a település, amelyiknek az életét a kultúráját ilyen emberek írják, akár könyvben, akár ecsettel, rajzzal. Büszkék lehetünk arra, hogy ilyen alkotók vannak itt körünkben, és megérdemelnek minden elismerést, mert a kultúrának azt a részét mûvelik, amely olyan sok szépet adhat az embereknek. Rávezetnek bennünket arra, amit gondolunk, csak nem tudjuk olyan szépen megfogalmazni, mint õk. Ezért hálával tartozunk nekik – zárta a bemutatót Rózsás Imre.
A köteteket a Letenyei Versmondó Köre tárta az olvasók elé Timár József vezetésével. Továbbá közremûködtek Bõdör Krisztina, Halász Erika, Halmi Nándor és Horváth Pálma. A bemutatón megismerkedhettek az olvasók a Kutyául érzem magam címû kötetbõl kimaradt, vicces, frappáns írásokkal is, hiszen legtöbbjük kép nélkül nem érthetõ, így nem lehetett mindet a kötetbe tenni.
Ezt követõen a könyvek dedikálásával zárták az estét.
V.M.2013-02-25 10:50:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül