Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315110    
Honlapkeszites

Göndör István: Trafiktörvényrõl, költségvetésrõl

Göndör István (MSZP) országgyûlési képviselõ ezúttal a 2013. évi költségvetésrõl és a módosított „Nemzeti Dohánybolt” törvényrõl tartott sajtótájékoztatót a HEMO-ban.

Ahogy elmondta, a 2013. évi költségvetést egy nap alatt meg is vitatta és el is fogadta az országgyûlés. A módosítás oka az, hogy a kormány kezességet vállal a Magyar Villamos Mûvek (MVM) és az E.ON közötti üzlet megkötésére. Ugyanis az MVM, mely állami tulajdonban van, megvásárolja a földgáz kereskedõ és tároló vállalatának az üzletrészét, mindezt a készletekkel együtt 350 milliárd forintért. Az E.ON ezt nagyon nagy haszonnal értékesíti, mivel a vagyonértékelést figyelembe véve 200 milliárdot meghaladó profitra tesz szert.


– Felvetõdhet az a kérdés, ha ki tudja fizetni ezt az összeget az MVM, honnan van ehhez forrása – hangsúlyozta az országgyûlési képviselõ. Majd hozzátette, ha már módosították a költségvetést, ki kellett volna térniük néhány már most problémaként felmerülõ dologra is. Így az elektronikus útdíjra, a pénztárgépek bekötésére, valamint a negyedik negyedévben a magyar gazdaságban bekövetkezett, minden várakozást felülmúló csökkenésre.
Második témaként, a már korábban a szocialista képviselõ által kifejtett a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról szóló törvényt vetette fel. Ezt már harmadszor változtatják, miközben a jövõ héten lejár a pályázatok beadásának határideje. Rövid idõ alatt kiderült, hogy csak a dohánytermékek árusítása nem teremt elegendõ fedezetet a kis boltok mûködõképességére, így ezen felül már értékesíthetnek online szerencsejátékokat, szeszes, üdítõ és energia italokat, kávét, ásványvizet, valamint újságokat.
– Összességében errõl a törvényrõl egy dolog látszik: a kormány minden áron adót akar beszedni. Másként mondva: fizess koncessziós díjat, és dohányozhatsz, amennyit csak szeretnél. Tehát a parlament elkezdte a munkáját, folytatódik a törvénygyártás, ami a korábbi ülésszakokra is jellemzõ volt – zárta a tájékoztatót.
V.M2013-02-15 11:32:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül