Ma 2021. 10 26.
Dömötör, Armand, Örs napja van.
Látogatók száma : 51127416    
Honlapkeszites

Négy férfi gatyában a színpadon!

Fodor Zsóka színmûvésznõ 25 filmben, több mint 300 színdarabban játszott, közel 240 filmhez adta a hangját. Az országos ismertséget mégis a Barátok közt szappanopera hozta meg számára, melyben tizenegy évig alakította Magdi anyus szerepét. A televíziós stúdiót újból a színpadra váltotta. Nagykanizsán, február 28-án csütörtökön 19 órakor, a Kanizsai Kulturális Központ Hevesi Sándor Mûvelõdési Központjában, a Fogi Színház – budapesti Bulvárszínház elõadásában, a Négy férfi gatyában címû vígjátékban láthatjuk viszont.


Fodor Zsóka Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját követõen 1965-ben a Színház- és Filmmûvészeti Fõiskolán végzett, majd a kecskeméti Katona József Színházban, a József Attila Színházban, az Irodalmi Színpadon, a Békés Megyei Jókai Színházban és a Szegedi Nemzeti Színházban játszott. Szerepelt filmekben és több száz szinkron fûzõdik a nevéhez. A Barátok közt címû telenovellában Kertész Magdiként, azaz Magdi anyusként szinte az egész ország megszerette. Néhány éve újra színházi fellépéseket vállal, nem kis sikerrel.
A Fogi Színház – budapesti Bulvárszínház Négy férfi gatyában címû vígjátékának fõszereplõjeként egy dívát, ingatlantulajdonost alakít.
Fodor Zsóka lakásában szinte hihetetlen lenne, hogy négy félmeztelen, legatyásodott férfit találjanak egy idõben. Már pedig… Nagykanizsán minden megtörténhet, ha a lakástulajdonos albérlõt keres. Igen ám, de a jelenlegi társbérlõk is keresnek valakit. Van, aki férjet, van, aki zongoratanítványt, s van, aki modellt. A szerepek persze néha összecserélõdnek és ebbõl oltári bonyodalmak alakulnak ki.
Mindezt olyan partnerekkel a színpadon, akik a komédia fõvárosi nagymesterei: Nyertes Zsuzsa, Böröndi Tamás, Beleznay Endre, Straub Dezsõ.
- A darabbal évek óta járják az országot. Egy ilyen tájoló komédiához egy jó csapat dukál. Jól érzi magát a szerepében? Összeszokott társulatról beszélhetünk?
- Egy valaha ünnepelt dívát, öt férjet elfogyasztó lakástulajdonost játszom. Eszméletlen félreértések és komikus helyzetek jellemzik a darabot - nyilatkozta Fodor Zsóka az elõadásról. - A színészkollégákkal nagyon nagy szerencsém van. Straub Dezsõ, aki a rendezõje is a vígjátéknak, különösen jó barátom, õ volt az én Miskám régen a Csárdáskirálynõben, ahol Cecíliát játszottam. Nagyon megkedveltük egymást, ezt a szerepet is az õ kérésére vállaltam el. Hasonlóképpen vagyok Nyertes Zsuzsával is, aki ugyanolyan szép belül, mint kívül. Áldott jó természete van. A Négy férfi gatyában kapcsán említhetném még Beleznay Endrét is, akivel egy álom a színpadon alakítani, szóval nagyon jól érzem magam ezzel a csapattal.

 2013-02-13 10:10:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül