Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046980    
Honlapkeszites

Minden gyerek kapjon könyvet február 14-én

Közösségi programot kezdeményez az országban a Magyar Gyermekirodalmi Intézet: a Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Bookgiving Day) keretében a szervezõk arra kérik a felnõtteket, hogy február 14-én ajándékozzanak a környezetükben élõ gyerekeknek egy-egy könyvet, így növelve az olvasás szeretetét a fiatalabb korosztály körében.


Az önkéntes kezdeményezés célja, hogy bõvítse a gyerekek hozzáférését a könyvekhez, valamint, hogy a fiatalok nagyobb kedvet kapjanak az olvasáshoz - áll az intézmény közleményében.
A Nemzetközi Könyv Ajándék Napon azt szeretnék elérni a szervezõk, hogy február 14-én minden gyermek kapjon könyvet egy felnõtt rokonától vagy ismerõsétõl, vagy gyerekek által látogatott nyilvános helyeken (várók, vagy gyereksarkok) hagyjanak olvasnivalót a programhoz kapcsolódók. Lehet jó állapotú könyvet adományozni a helyi könyvtárnak, kórháznak, napközi otthonnak vagy olyan szervezetnek is, amelyek használt könyveket juttatnak el rászoruló gyerekek részére, esetleg az önkéntes résztvevõk szervezhetnek felolvasást, könyvcsereberét a diákok között, vagy szavalóversenyt, ahol mindenki résztvevõ könyvjutalmat kap.
A Magyar Gyermekirodalmi Intézet február 14-én a Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár 13. kerületi fiókjában, a Radnóti Miklós Könyvtárban tart foglalkozást 15 órától, ahol könyvekkel ajándékozzák meg a részt vevõ diákokat. Ezen a napon a Csodaceruza gyerekújság is kedvezményes áron vásárolható meg a kiadótól.
A szervezõk arra bátorítanak mindenkit, hogy a programon felül egész évben segítsék azon nonprofit szervezetek munkáját, amelyek könyvekkel látják el a gyerekeket.

MTI - Kanizsa

 2013-02-10 10:16:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül