Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976395    
Honlapkeszites

Régi adósságot törlesztettek a kommunizmus áldozatainak járó juttatások emelésével

A Fidesz-frakció üdvözli a kormány azon intézkedését, amelynek értelmében 2013. január 1-jével 50 százalékkal emelkedik a kommunizmus áldozatainak juttatása.


Wittner Mária, a nagyobbik kormánypárt országgyûlési képviselõje az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kiemelte: régi nagy adósságukat törlesztették ezzel.
"Az áldozatokat szenvedéseikért kárpótolni ugyan nem tudjuk, de a kormány ezzel a lépéssel megbecsülését és tiszteletét fejezi ki a kommunizmus áldozatai felé" - fogalmazott a fideszes politikus.
Január elsejével ötven százalékkal emelkedik az egyes, tartós idõtartamú szabadságelvonást jogtalanul elszenvedettek - a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcoltak, a rendõrhatósági õrizet mellett munkatáborban fogva tartottak, az 1956-os forradalomban részt vevõk, valamint az 1945 és 1963 közötti koncepciós perek elítéltjei - juttatása. Az errõl szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.
A Kormányzati Információs Központ ezzel kapcsolatos, az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben azt írta: a mindenkori magyar kormánynak kötelessége mindent megtenni annak érdekében, hogy a történelem sötét idõszakának tragikus következményeit feltárja, és annak túlélõirõl méltó módon gondoskodjon.
Közölték, hogy 2014-ben további 50 százalékkal emelkedik az érintettek juttatása a 2012. évben folyósított életjáradék-alapot figyelembe véve.

MTI - Kanizsa2013-01-24 09:10:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül