Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976461    
Honlapkeszites

Nyári kulturális programok Nagykanizsán

Színes programok várnak a nyári hónapokban is a kultúrát kedvelõkre. Az eseményekrõl június 9-én, hétfõn tájékoztatták a sajtó képviselõit a Kanizsai Kulturális Központ munkatársai.

Idén kerül második alkalommal megrendezésre Cserfõn az Igricfesztivál, az énekelt vers, a folk- és a világzene találkozója. Elõzõ számunkban részletes bemutatót olvashattak a fellépõkrõl Farkas Tibor jóvoltából. Jegyek elõvételben válthatók a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban, a Halis István Városi Könyvtárban, a Tourinform Irodában, a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban és a cserfõi Lókötõ kocsmában.


India csodálatos világával ismerkedhetnek meg a látogatók június 21-én a „Múzeumok éjszakája” címû program keretein belül a Magyar Plakát Házban és a Képzõmûvészetek Házában. Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet teljes életmûvébõl rendeznek a szervezõk festmény- és fotókiállítást „Nagy utazás” címmel. Kõfalvy Csilla azt is elárulta, hogy csak ezen az estén egy bengáli teaházat rendeznek be a Plakát Ház kávézójában. Egész nap nyitva tart a múzeum, de a programok csak este 18 órakor kezdõdnek. Kinyit a teaház, majd 20 órakor lép fel a Calcutta Trió, egy észak-indiai zenét játszó zenekar. Filmvetítéssel is kedveskednek a vendégeknek a Képzõmûvészetek Házában.
Június végén veszi kezdetét a már hagyománnyá vált Kanizsai Nyári Színház programsorozat, amelynek elsõ elõadása Szent Iván éjszakáján lesz. Mindhárom elõadás a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban lesz, s ennek oka, hogy a szabadtéri színpad padlózata javításra szorul – árulta el lapunknak Tóthné Hegedûs Erzsébet.
A Hagyományok Napjával, amelyet július 6-án rendeznek Kiskanizsán, a régi Búcsút szeretnék újjáéleszteni a szervezõk. Délelõtt 9 órakor kirakodóvásárral indul a nap, 13 órakor veszi kezdetét a felvonulás. A gyermekeket játszóházzal, színházzal, mesefolk koncerttel és családi népi vetélkedõvel, a felnõtteket koncertekkel, sanzon esttel, valamint búcsúi bállal várják – tájékoztatott Godinek Ibolya.

Steyer Edina2008-06-13 09:07:45


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül