Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315086    
Honlapkeszites

Törvénygyár sok hibával

Göndör István (MSZP) országgyûlési képviselõ a fenti címmel tartott sajtótájékoztatót, melyen ezúttal a tavalyi év törvénykezésére tekintett vissza és az országgyûlési képviselõk jogalkotásban való részvételét értékelte.


A képviselõ elmondta, a jogalkotás mérhetetlenül nagy hibaszázalékkal történik, követhetetlen és szétzilálja a jogállamiságot. A módosító indítványokhoz, melyek sokszor közel száz oldalasak, legtöbbször csak azok tudnak hozzászólni, akik az eredeti javaslatot és a korábbi módosító javaslatokat is olvasták már. Gyakran nem csak a képviselõkkel, hanem az államtitkárokkal is elõfordul, hogy az elõbbiek elolvasása nélkül döntenek egy-egy kérdésrõl.
A kapkodásra példaként hozta a négyszer módosított költségvetést, a háromszor módosított alaptörvényt, valamint a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvénykezést, melyen több mint tizenegy alkalommal kellett változtatni.
Ahogy elmondta, a fiatalok dohányzástól való eltiltása a kiválasztottak dohánykoncessziós lehetõségeirõl szól. Az ezzel foglalkozó vállalkozók minimálisnak ítélik meg a koncessziós pályázat nyerési lehetõségeit.
– Meggyõzõdésem, hogy itt egy hihetetlen kapkodó, felelõtlen, átgondolatlan jogalkotás történt 2012-ben. A kormánypárti képviselõk „gombnyomogató Jánosként” ülnek a teremben – összegezte a képviselõ.
A Zala megyei képviselõk aktivitásával kapcsolatban hozzátette, nem hallatták a hangjukat, nem emeltek szót a vidéki ember kiszolgáltatottsága ellen még indokolt helyzetben sem, amikor kormánypártiként részt kellett volna venniük a vitában, és ezzel megpróbálni megváltoztatni az elõterjesztést, így a közmûadóét, az oktatási kérdésekét, a közösségi közlekedését, az esélyegyenlõség kérdését, vagy az adótörvényt, mely tovább erõsítette az leszakadást.
– Az országgyûlési képviselõk elsõdleges feladata az, hogy a parlamenti patkóban a közjót szolgáló jogalkotásban részt vegyenek, észrevételeikett kifejtsék, és törekedjenek arra, hogy jó jogszabályokat alkossanak – zárta a tájékoztatót Göndör István.
 2013-01-05 09:11:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül