Ma 2021. 10 26.
Dömötör, Armand, Örs napja van.
Látogatók száma : 51127399    
Honlapkeszites

Átússzák a tapolcai Malom-tavat szilveszterkor

Átússzák az aranyhalakkal teli Malom-tavat szilveszterkor Tapolcán, ahol rendhagyó módon kétnapos programsorozattal búcsúztatják az évet - tájékoztatták a szervezõk az MTI-t.


Gerencsér Barbara rendezvényszervezõ elmondta, hogy az évbúcsúztató rendezvénysorozat a Veszprém megyei városban december 30-án hagyományos disznóvágással veszi kezdetét Szõke András humorista, színész irányításával. Vasárnap reggel fél tíztõl kolbásztöltõ és pálinkaivó verseny lesz, fél egytõl pedig malacfuttatás. Délután négytõl a regölés népszokását eleveníti fel a Badacsonytördemic Táncegyüttes, mûsorukban elõadják a Borica-táncot, és lesz máglyagyújtás is.
A szervezõ tájékoztatása szerint Tapolcán az egyébként csak turisztikai látványosságnak számító, fürdõzésre nem használt Malom-tóban szilveszterkor csaknem százan mártóznak meg. Az önként jelentkezõk hétfõn 11 órától Schirilla György sportoló és Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó vezetésével úszhatják át az aranyhalakkal teli tavat, amelynek vize az azt tápláló forrásoknak köszönhetõen télen-nyáron állandó hõmérsékletû, idén az enyhe idõ miatt 16-17 Celsius fokos. A tópartról a Boombatucada dobzenekar biztatja az úszásra vállalkozókat. A városközpontban található tónál délelõtt családi futóverseny lesz, az óévet a Fõ téren utcabállal és Nagy Feró koncertjével búcsúztatják.
A sorrendben harmadik Malom-tó átúszására a jelentkezéseket a www.tapolcacsarnok.hu oldalon várják, a programokon a részvétel ingyenes.

MTI - Kanizsa2012-12-28 10:48:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül