Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358904    
Honlapkeszites

Telt házzal üzemelnek évvégén a zalai fürdõvárosokban a szállodák

Telt házzal üzemelnek az év utolsó napjaiban a szállodák, wellness hotelek a Zala megyei fürdõvárosokban, a szálláshelyek közel kilencven százalékát belföldi vendégek foglalták le - mondták el a szállodavezetõk az MTI megkeresésére.


Telt házra számítanak Hévízen, a Hotel Spa-ban is; a foglalások szerint a vendégek 70 százaléka magyar, de orosz és német turisták is érkeznek - közölte Fodor Edit szállodavezetõ. A négycsillagos szálloda karácsonykor is teltházzal üzemelt, de akkor lényegesen több volt az osztrák és a német vendég.
A szállodavezetõ hozzáfûzte, hogy az elmúlt évhez képest az idén nõtt az 54 szobás hotel vendégforgalma, év végéig a szálloda nettó árbevétele várhatóan meghaladja 300 millió forintot.
Galambos Péter, a 300 szobás zalakarosi Hotel Karos Spa értékesítési vezetõje arról számolt be, hogy a szálláshelyeket már december elején lefoglalták az év utolsó napjaira. A vendégek 15 százaléka külföldrõl érkezik, míg tavaly szilveszterkor a külföldiek aránya meghaladta a 20 százalékot, idén viszont inkább a belföldi piacon sikerült a szálláshelyeket értékesíteni - mondta.
A Hotel Karos Spa-ban az elmúlt évekhez képest az idén mintegy 8 százalékkal nõtt a vendégéjszakák száma, és folyamatosan nõ a külföldiek aránya. Éves átlagban a vendégek 30 százaléka külföldi, míg a korábbi években 20 körül alakult ez az arány.
Zalakaroson, az Art Hotelben a szálláshelyek 70 százalékát foglalták le, karácsonykor pedig 50-60 százalékos telítettséggel mûködött a szálloda - ismertette Tóth Zoltán igazgató. A vendégek 95 százaléka magyar, a szobákat 2-3 éjszakára foglalták le.
Az igazgató tájékoztatása szerint az idén a tavalyi évhez hasonlóan 100 millió forint körüli árbevételre számít az Art Hotel.
Az AquaTherm Hotelben karácsonykor a szálláshelyek egyharmadát foglalták le, az év utolsó napjaiban viszont megtelnek a szobák magyar vendégekkel - közölte Ledneczki Mária, a másik zalakarosi szálloda igazgatója.
Beszélt arról is, hogy 60 millió forint árbevétel mellett az idén valószínûleg veszteséggel zárja az évet a szálloda. Az elsõ félévben kevesebb vendég kereste fel a hotelt, csak az év második felében a - SZÉP Kártya beindulása után - nõtt meg ismét a forgalom.
Ledneczki Mária beszámolt arról is, hogy a zalakarosi hotel vendégei a szilvesztert a 300 méterre található élményfürdõben tölthetik majd. A szervezett éjszakai élményfürdõs programok már pénteken este elkezdõdnek.
A szállodák a szilveszteri programokkal elsõsorban a 45-55 éves korosztályt célozzák meg - közölte az egyik szállodavezetõ. Gálavacsorával, különleges fogásokkal, italszigetekkel készülnek az év utolsó napjára. Sztárvendégek lépnek fel, zenés, táncos produkciókat mutatnak be, mikromágusok varázsolnak az asztaloknál. Dunántúli zenekarok húzzák majd a talpalávalót, az éjfél után pedig pezsgõs koccintás, tûzijáték, büfé, tombola lesz a program.

 

MTI - Kanizsa2012-12-27 17:58:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül