Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389901    
Honlapkeszites

Zalai turisztikai fejlesztésekre 2,5 milliárdos támogatás

Több mint 2,5 milliárd forint támogatást nyertek zalai pályázók a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program turisztikai attrakciókra vonatkozó kiírásán, amelynek köszönhetõen Keszthely térségében 2 milliárd, Zalakaros környezetében pedig csaknem 600 millió forint hozzájárulással indulnak fejlesztések.


Manninger Jenõ (Fidesz-KDNP) országgyûlési képviselõ, a Zala Megyei Közgyûlés elnöke pénteki közleményében az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázati döntésével a jövõ évben olyan beruházások indulnak, amelyek új látványosságok lesznek Zalában.
A nyertesek között van a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány, amely az alsópáhoki Kolping Hotel fürdõrészlegének és Gizella házának minõségi fejlesztésére nyert forrást.
A Holnapocska Közhasznú Nonprofit Kt. öko-aktív turisztikai élményközpontot létesít Zalaszabaron, míg Zalakaros önkormányzata termáltavat és ökopartot alakít ki. A zalakarosi Gránit Gyógyfürdõ a családi wellness szolgáltatások fejlesztéséhez nyert támogatást, a Bakonyerdõ Erdészeti és Faipari Zrt. pedig a Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztéséhez, Darnay-Dornyai Béla örökségének ápolásához jutott forráshoz.
A Balatoni Borkultúráért Alapítvány gasztronómiai múzeumi teret alakít ki az országos mûemléki védettségû 200 éves Helikon Tavernában Vonyarcvashegyen. Hévíz önkormányzata Korok és Borok elnevezéssel tematikus sétautat tervez kialakítani a település egregyi városrészében, Keszthely önkormányzata pedig a Balaton-parti sétányfejlesztés és a közterületek megújításának második üteméhez nyert támogatást.
Balatongyörök önkormányzata élmény-sétányt létesít, a Leventura Kft ugyanakkor kikötõ kialakítását vállalta a településen. A Magyar Természetjáró Szövetség a balatoni kiemelt üdülõkörzet nyomvonalának és attrakcióinak multifunkciós fejlesztését, a túraútvonalak rendszerének kialakítását vállalta az elnyert támogatásból - derül ki a közleménybõl.

 

MTI - Kanizsa2012-12-21 18:03:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül