Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044806    
Honlapkeszites

I. Kanizsai Kóruskarácsony

Szenteste, 18 óra után sugározza a Kanizsatv azt a hangversenyt, melyet tegnap rögzített a csodálatos akusztikájú Alsóvárosi templomban. Nagykanizsa Önkormányzata hagyományteremtõ szándékkal hirdette meg ezt a kórustalálkozót, ez alkalommal városunk általános iskolás korú diákkórusainak. Tíz kórus jelentkezett, azaz majd minden iskolából érkeztek, az összkar pedig Gárdonyi Géza devecseri tanítóként szerzett Fel, nagy örömre… kezdetû dalát énekelte a színültig csordult templomban. Jövõre középiskoláink kórusai, akár alkalmi éneklõ csoportjai adnak hangversenyt a II. Kanizsai Kóruskarácsonyon.


A találkozón felléptek:

Általános Iskola és Óvoda Nagykanizsa – Miklósfa kórusa: Rorate Caeli – gregorián ének, karnagy Farkasné Hõbe Gabriella.
Zrínyi Miklós és Bolyai János Általános Iskola kórusa: Aranyfenyõk nyitják Karácsony kapuját – a Kormorán együttes dala, karnagy Simonné Kapinya Györgyi, kísért Krasznai Bertalan gitáron és Molnár Orsolya tenor furulyán.
Általános Iskola és Óvoda Nagykanizsa – Palin kórusa: Fények gyúlnak – svéd karácsonyi dal, karnagy Sasvári Gyuláné, kísért Pintér Lászlóné zongorán és Vernyel Sára fuvolán.
Általános Iskola és Óvoda Kiskanizsa kórusa: Kézfogás - a Ghymes együttes dala, karnagy Végváriné Schmidt Ágnes. Szólót énekelt Bukovics Kata, Husz Zsófia és Dobri Eszter.
Hevesi Sándor Általános Iskola kórusa: Taizé-i Alleluja, karnagy Dóróné Kónya Zsuzsanna.
Kõrösi Csoma Sándor és Péterfy Sándor Általános Iskola székhelyintézményének kórusa: Az angyal énekel kezdetû népének, karnagy Tolnainé Demeter Csilla.
Piarista Iskola, Kicsinyek Kórusa: Szülte a Szûz szent Fiát – népének, karnagy Szentgyörgyi Ildikó, kísért: Ráczné Bella Cecília.
Kõrösi Csoma Sándor és Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Tagintézményének Kórusa: Nagykarácsony éccakáján – Volly István gyûjtése és feldolgozása, karnagy Kissné Kálovics Mária.
Batthyány Lajos Gimnázium kiskórusa: Sanctus – Pachelbel Kánonjának átdolgozása, karnagy Bagarusné Szabó Katalin.
Piarista Iskola, Schola Gregoriana Calasanctiana: Medieval Gloria – Vijay Singh dallama, karnagy: Ráczné Bella Cecília.


Cseresnyés Péter polgármester a karnagyoknak és énekeseiknek ajándékot adott át kedves szavak kíséretében: - Városunk legrégibb templomában, az egykori kanizsai vár köveibõl is épült Alsóvárosi templomban az elõzõ percekben a majd’ 400 éneklõ gyermektõl csodálatos ajándékot kaptunk. Olyan valamit, amit boltban nem árulnak. Hiszen, valljuk be, sose az ajándék értékének örülünk, hanem az ajándékozó szeretetének. Ezek a gyerekek most megélték azt is, az emberi lét értelme: adni. Adni saját magunkat, fenntartás, spórolás nélkül. Jókedvûen, tiszta szívvel. És emögött az ajándék – a mai hangverseny – mögött sok-sok gyakorlás is áll. A muzsika bizony csak kõkemény munkának adja meg magát. Ám - és ezek a gyerekek ezt is megtapasztalták - a fáradozás már önmagában rejti jutalmát. – hangsúlyozta a városvezetõ.

Kanizsa

További képek a galériában.2012-12-14 09:04:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül