Ma 2019. 8 24.
Bertalan, Aliz, Detre napja van.
Látogatók száma : 42596577    
Honlapkeszites

Egyed Zsanett ismételten aranyérmes a lengyeleknél

Lengyelországban szerepelt az elmúlt hétvégén a kadet (16-17 évesek) nõi magyar birkózó válogatott a „Czarny Bór Open Ladies 2012” nemzetközi versenyen. A válogatott tagjaként indulhatott a kadet Eb-5. helyezett 46 kg-os Egyed Zsanett is, a Kanizsai Birkózó SE sportolója.
A versenyre összesen 225-en neveztek, a házigazda lengyel csapaton kívül érkeztek versenyzõk Franciaországból, Lettországból, Litvániából, Magyarországról, Mongóliából, Németországból, Norvégiából, Svédországból és Ukrajnából. A kanizsai versenyzõ (képünkön a dobogó tetején) súlycsoportjában tizenhárman léptek szõnyegre és Zsanett az elsõ körben a lengyel Kornel Masiukiewiczet gyõzte le technikai fölénnyel, majd a német Ellen Rustere ellen emelték magasba a kezét.


Sz?ljon hozz?!

A döntõbe jutásért az ukrán Iryna Cherkas már nehezebb falatnak bizonyult, de három szoros menetben sikerült õt is legyõznie. Az aranyéremért folyó csatában a svéd Luna Malentin csak megszorítani tudta a nagykanizsait, de legyõzni nem, amivel Egyed Zsanett 2011 után másodszor is nyerni tudott a rangos lengyel erõfelmérõn.
Itthoni edzõje, Szatmári Zsolt így értékelt a verseny után: "Zsanettnek továbbra is az a célja, hogy a jövõ évi kadet világversenyeken érmet, érmeket tudjon szerezni, ezért is tekintettük fontos állomásnak a lengyelországi versenyt, melyen felmérhettük, hogy a nemzetkõzi szinten való stabil versenyzéshez mit kell még tennünk, javítanunk."
A jövõ esztendõben június 18-23. között rendezik meg a kadet Európa-bajnokságot a montenegrói Bar városában és augusztus 20-25. között a szerbiai Nagybecskereken (Zrenjanin) a világbajnokságot.

P.L.2012-12-11 14:22:00

Notice: Undefined index: usernev in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 104

Hozzászólások:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php:147 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/index.php(262): include() #1 {main} thrown in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 147