Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315107    
Honlapkeszites

Az eminensek többek kaptak

183,6 millió forint jut a nagykanizsai kórháznak abból a 670 millióból, amit az egészségügyi tárca Zala megyei egészségügyi intézményeinek oszt vissza a megszorítások és átalakítások következtében keletkezett OEP-nyereségbõl – a témában az SZDSZ helyi politikusai, Röst János, a városi szervezet alelnöke és Halász Gyula ügyvivõ szólaltak meg.

Utóbbi elmondta: országos szinten huszonötmilliárd forint többletbevétel származott a végrehajtott átalakításból, s az idei az elsõ év, amikor a társadalombiztosításnál nem keletkezik hiány. Ebbõl a pénzbõl 670 millió forint jut Zalának, 344,5 milliót a Zala Megyei Kórház, 183,6 milliót a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház, 50,1 milliót a keszthelyi, negyvenkettõ, illetve negyvenötmilliót pedig a két hévízi egészségügyi intézmény kap.


Mint azt Halász Gyula megjegyezte, az elosztás arányait befolyásolta az is, hogy az egyes kórházak vezetõi hogyan hajtották végre a reformokat. Emlékeztetett arra, dr. Horváth Ágnes egészségügyi miniszter korábban megígérte, hogy a szigorítások során a rendszerbõl kivett pénzt visszaadják a kórházaknak, amit azok az ellátás minõségét javító fejlesztésekre fordíthatnak. Az ügyvivõ rámutatott: a miniszter betartotta ígéretét.
A pénz két részletben, szeptemberben és októberben érkezik majd meg a kórházakba.

H.A.2007-09-14 10:42:50


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül