Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765086    
Honlapkeszites

Dr. Papp Simon Emlékparkot avatnak Bázakerettyén

A magyarországi folyamatos olajtermelés, valamint az elsõ olajvonat elindulásának 75. évfordulója alkalmából Dr. Papp Simon Emlékparkot avatnak Bázakerettyén.

A Bázakerettye Jövõjéért Alapítvány, Bázakerettye Önkormányzata, a Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan mûködõ Részvénytársaság Kutatás Termelés Divízió Nyugat-magyarországi Termelési Egysége, az Országos Magyar Bányászati Kohászati Egyesület Kõolaj-, Földgáz- és Vízbányászati Szakosztályának dunántúli helyi szervezete, valamint a Nagykanizsai Olajos Szenior Klub által szervezett rendezvény december 17-én hétfõn, 14 órakor kezdõdik a Déryné Mûvelõdési Házban.
Az ünnepség programja: az érkezõket Csatlós Csilla, az Alapítvány kuratóriumának elnöke és Iványi László polgármester köszönti. A magyarországi folyamatos olajtermelés és az elsõ olajvonat elindulásáról Molnár László és Dr. Dank Viktor tart visszaemlékezõ elõadást. A budafai kõolajtermelés történetébõl Udvardi Géza olajmérnök mutat be szemelvényeket. Avatóbeszédet Tóth János, a Magyar Olajipari Múzeum igazgatója mond az emlékpark bejárójánál. A rendezvényre szeretettel várják az olajbányászatot tisztelõ érdeklõdõket.
B. E.
2012-12-04 11:37:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül