Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338380    
Honlapkeszites

Munkaerõpiaci képzések a Kanizsai Kulturális Központban

A Kanizsai Kulturális Központ 2009 tavaszán kezdett bele felnõttképzési programja elõkészítésébe. A KKK 2011-ben a TÁMOP-3.2.3 pályázat keretében akkreditált felnõttképzési intézménnyé vált. Ennek köszönhetõen alkalmassá váltak felnõttképzési szolgáltatások nyújtására, OKJ-s képzések szervezésére és lebonyolítására, a képzéseket követõen a résztvevõk munkaerõ-piaci és egyéb kompetencia-változásának vizsgálatára.

- Úgy gondoljuk, nem elég csak szakképesítéshez juttatni a hallgatókat, segíteni kell õket a kiválasztásban, az elhelyezkedésben, a tanulásban és olyan képességek megszerzésében, melyek nem találhatók meg a képzési programok tematikájában, ugyanakkor a munkáltatók részérõl elvárásként jelentkeznek. Az intézmény 5 féle felnõttképzési szolgáltatást kínál a tanulni vágyó felnõttek részére. Elõzetes tudásszint felmérés, képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás, pályaorientációs, pályakorrekciós tanácsadás, elhelyezkedési tanácsadás, álláskeresési technikák. - tájékoztatta portálunkat Farkas Tibor igazgató.


A lehetõségeket kihasználva folytatták felnõttképzési tevékenységüket, melynek eredményeképpen 2012 õszén új OKJ-s képzéseket hirdettenk meg. A tanfolyamok OKJ-s, államilag elismert szakmai képzettséget tanúsító bizonyítványt adnak.

- Ezek közül a Szállodai szobaasszony + német nyelv 100 órás tanfolyamunk a Centrál és az Oázis Hotellal együttmûködve december 1-én a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban elkezdõdött, melyhez december közepéig még lehet csatlakozni. Ezt a képzést elsõsorban azok számára ajánljuk, akik itthon és külföldön a vendéglátás, turizmus területén, szállodákban szeretnének munkát vállalni. A hazai és külföldi munkaadók viszont egyre nagyobb követelményeket támasztanak a munkavállalókkal szemben. Képzésünkkel ezen igények kielégítésére készítjük fel a résztvevõket, 40 óra német nyelvoktatással egybekötve. A tanfolyamot sikeresen befejezõ résztvevõknek állásajánlatokat kínálhatnak a környezõ hotelek és panziók.
A 180 órás emelt szintû Gyermek- és ifjúsági felügyelõ képzés megfelelõ létszám esetén december végén indul, melynek célja, olyan szakember képzése, aki magatartásával példát mutat a fiataloknak, és segít a gyermekek szociális fejlõdésében. Alapvetõen gyermekellátási alapfeladatokat lát el, szervezi és ellenõrzi a gyermekek napi tevékenységét. Ezáltal a pedagógusok-tanárok nevelõi munkáját is segíti mind a bentlakásos, mind a bejáró oktatási intézményekben. Elhelyezkedési lehetõségek bentlakásos intézményekben, bölcsõdékben, gyermek- és ifjúságvédelmi, valamint szociális és oktatási-nevelési intézményekben kínálkoznak.
A 100 órás, 3 hónap idõtartamú középszintû Okj-s Számítógépes adatrögzítõ képzésünk indítását szintén december végén tervezzük. A képzés sikeres elvégzésével a résztvevõk, mint az adatfeldolgozás, iratkezelés területén jártasságot szerzett, képzett személyek olyan alapvetõ elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek, amely révén bármely adminisztrációs rendszerben képesek iratokat, dokumentumokat kezelni, ügyvitel technikai eszközöket használni, számítógépet kezelni.

Képzéseikre - melyek megfelelõ létszám esetén decemberben kezdõdnek - továbbra is várják a jelentkezõket. Jelentkezni lehet a 319-202-es telefonszámon, vagy a 30-693-2445-es mobilszámon. Részletes információkat a KKK honlapján (www.kanizsaikultura.hu) a felnõttképzési oldalon találhatnak.

Kanizsa2012-12-04 08:42:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül