Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411048    
Honlapkeszites

A vetítés pénzhiány miatt elmarad

Kedves Nézõink! A vetítés a szükséges források hiánya miatt elmarad – valószínûleg ez a szöveg futna a vetítõvásznon, ha most lenne ismét mozi Kanizsán. Igaz, ha így lenne, akkor értelmét is vesztette volna e cikk már az elején.


Immár több hónapja annak, hogy a filmkedvelõk nagy részének csillagos égig érõ jegyárakkal dolgozó multiplex mozi az alacsony nézõszám miatt bezárta kapuit, felszedett mindent, ami mozdítható, s odébbállt.

Azóta történtek egyeztetések egy kisebb, alacsonyabb technikai színvonalú, de minden bizonnyal hangulatosabb mûvészmozi kialakításáról, azonban a tárgyalások nem jártak eredménnyel. Közben kiderült, hogy a Honvéd Kaszinóban megvannak még a régi vetítõgépek, s Halmos Ildikó igazgató a film nagy rajongójaként felvetette, vajon nem lehetne-e az intézményben kialakítani egy mozit? A szót majdnem tett követte, de mint tudjuk, a pénz nagy úr.

– Miután a katonavárosi idõszakból maradt itt két öreg vetítõgép, arra gondoltunk, át kellene nézni ezeket, vajon alkalmasak-e még vetítésre – mondta Halmos Ildikó kicsit szomorúan, merthogy mára kiderült: az álom csak álom marad, egyelõre. – Marton István polgármester úr abszolút támogatott bennünket, ezért hozzáértõkkel megnézettük a gépeket, kerestünk filmforgalmazót is, de hiába. Bár mûködõképesek, de annyira régi technológiát képviselnek, hogy speciális átalakítás szükséges ahhoz, hogy a mai filmeket le tudják játszani. Erre pedig nincs pénzünk. Az önkormányzatban meglett volna a hajlandóság, de minél többet gondolkodtunk az ötlet megvalósításán, egyre több problémával szembesültünk. Azt hiszem, ezek a gépek az átalakítás után sem elégítették volna ki a mai mozihoz szokott közönség igényeit. Ráadásul, mivel a Honvéd Kaszinó funkciója nem mozi, s a tükörteremre szükségünk van, nagyon be lett volna határolva, hogy mikor lehetett volna itt filmet vetíteni. A székeink sem túl kényelmesek filmnézéshez, összességében sajnos, nem lehetett volna túl színvonalas dolgot létrehozni ebbõl – mondta a ház vezetõje, aki megjegyezte, egyelõre félretették a mozi tervét, azonban megfelelõ pályázati lehetõségek esetén ismét megpróbálják visszahozni Nagykanizsára a mozgókép varázsát – hacsak addig nem születik valamilyen megoldás.

Cseresnyés Péter alpolgármester kérdésünkre azt mondta, vannak információi arról, hogy a városban folynak tárgyalások egy új mozi létrehozásáról, ezek azonban nem az önkormányzat bevonásával zajlanak.

H.A.2007-09-14 10:40:42


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül