Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795797    
Honlapkeszites

Hungarikum bormustra Keszthelyen

Több mint hatvan szõlõfajtából készült, mintegy 130 fajta bort vonultat fel hetven hazai pincészet szombaton Keszthelyen a Balaton Színházban megrendezésre kerülõ hungarikum bormustrán.


A hungarikum szõlõfajták borainak kóstoltatása mellett neves borászok és szakemberek tartanak elõadásokat. Többek között szó esik a Festetics és a Keszthely környéki szõlõbirtokok történetérõl, a borkészítés fortélyairól, a hungarikum szõlõfajtákról és a fûszerezett borokról - mondta Osvald Bálint, a szervezõ Goldmark Károly Mûvelõdési Központ igazgatóhelyettese az MTI-nek.
Tájékoztatása szerint a magyarországi nemesítésû hungarikum borfajták bemutatkozó fórumán megemlékeznek Bakonyi Károly (1921-2010) cserszegtomaji szõlõnemesítõrõl. Az emléksarokban a fotóiból, munkásságának tárgyi emlékeibõl nyílik kiállítás.
A bormustrára neves gasztronómiai kiállítók is meghívást kaptak, akik gazdagon terített asztallal, étel- és italkülönlegességekkel, házi sajttal és pogácsával, füstölt hústermékekkel, nemes pezsgõvel és jófajta házi pálinkával várják az érdeklõdõket. A nap bordalkoncerttel zárul, a talpalávalót a Borra-Való Zenekar húzza.
A rendezvényt a Da Bibere Zalai Borlovagrend és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete patronálja, a szervezéséhez a Pannon Egyetem Georgikon Kara nyújt szakmai segítséget.

MTI - Kanizsa2012-11-29 11:05:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül