Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399947    
Honlapkeszites

Közmûvezeték-adó a láthatáron

Göndör István (MSZP) országgyûlési képviselõ sajtótájékoztatójának aktuális címe Új megszorítás, újabb átverés volt. A honatya ezúttal a közmûvezetékeket érintõ törvényrõl szólt (vagyis a közmûvezeték-adóról), mely a szennyvíztõl a hírközlési csatornákig bezárólag érintheti a szolgáltatókat, tulajdonosokat vagy az egyes szakaszok bérlõit.


Az életbe lépõ szabályozás szerint a tulajdonos vagy üzemeltetõ díjat köteles fizetni - tételesen lebontva minden méter után 125 forintot. Ilyen esetekben természetesen korántsem mindegy, hogy ki az üzemeltetõ, vagy éppen úgymond a fogyasztói sûrûség milyen az egyes (lakott) területeken. A képviselõ szerint akár olyan nagyszolgáltató is lehet, amely cég azt mondja, hogy számos esetben csupán a településhatárig viszi el szolgáltatását, onnan pedig sarkosan fogalmazva oldja meg a továbbiakat az, aki tudja és akarja.
Emellett Göndör szerint a szolgáltatók valamilyen úton-módon ismét igyekeznének áthárítani a jelentkezõ tételeket a fogyasztókra, illetve az sem kizárható, ismerve Zala megye aprófalvas település-szerkezetét, hogy nem lesz cég, amely a fejlesztésbe beszállna, s mind a nagyberuházók, mind a szolgáltatók esetében akár elbocsátások is vizionálhatók.
 2012-11-24 18:50:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül