Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358493    
Honlapkeszites

Több mint félmilliárdos fejlesztés zárul hamarosan a Gázgépnél

A tervek szerint december végén fejezõdik be a gáznyomás-szabályozókat gyártó nagykanizsai Heat-Gázgép Kft.-nél több mint 550 millió forintból, jelentõs európai uniós támogatással megvalósuló technológiafejlesztés - közölte a társaság az MTI-vel.


A Heat-Gázgép Kft. tavaly az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának keretébõl nyert 220 millió forintos támogatást a komplex vállalati technológiafejlesztésre vonatkozó pályázaton. Az 550 millió forintot meghaladó beruházás önrészét teljes egészében saját forrásból, hitel felvétele nélkül finanszírozzák.
A tervek szerint december végére készül el az új, 700 négyzetméteres üzemcsarnok, ahol új gyártási területet, továbbá csõ- és lemezraktárt alakítanak ki. Ezzel a bõvítéssel lehetõvé válik a saválló technológiákkal készülõ termékek gyártásának és összeszerelésének elkülönítése a szénacél berendezésektõl.
Az ingatlanfejlesztésen kívül hegesztõgépek, hegesztõpisztolyok, tömörségvizsgáló, élhajlító, alumíniumöntéshez szolgáló olvasztókemencék, továbbá szoftverek beszerzésére fordítják a beruházásra szánt összeget.
Az 1997 óta az osztrák Heat Group magyarországi leányvállalataként mûködõ cég több mint 30 éve foglalkozik gázipari berendezések gyártásával. Több millió házi gáznyomás-szabályozót, mintegy hatezer nagy-, közép-, és kisnyomású állomást, valamint szûrõk, fojtószelepek és egyéb termékek tízezreit gyártotta a az elmúlt években.
A Heat-Gázgép jelenleg közel 250 dolgozót alkalmaz, de a kereslet és a megrendelések függvényében 30-40 bérelt munkaerõt is foglalkoztat. A társaság árbevételének 35 százaléka exportból származik, többek között Romániába, Bulgáriába, Németországba, Ausztriába, Lengyelországba és Ukrajnába szállítják termékeiket.

 

MTI - Kanizsa2012-11-21 09:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül