Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765921    
Honlapkeszites

Hagyomány és jövendõ

A Thúry György Népfõiskola õsz-téli elõadássorozatának nyitóakkordjaként Dr. Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató gondolatait hallgathatják meg az érdeklõdõk, november 24-én, szombaton, 15 órától. A „Hagyomány és jövendõ” címû, ingyenesen látogatható elõadásnak a Thúry György Múzeum ad otthont.

Éberen õrzött emlékek az eleinkrõl a hagyomány szellemében – e bölcselet híven tükrözi az évek óta nagy sikernek örvendõ Thúry György Népfõiskola szezonálisan és hagyományosan megrendezett programsorozatát. A szervezõk nemtitkolt szándéka az volt – a rendezvény életre hívásakor – hogy a szellemi, kulturális értékeket elérhetõ közelségbe hozzák s átörökítsék – korosztálytól függetlenül - mindenkinek.


Ugyanis: „Az emberi élet feladata nem az egység megteremtése, hanem a sokszerûségben az összhang megvalósítása”- Hamvas Béla idõtálló gondolata fémjelzi a már több alkalommal is városunkba látogató néprajzkutató elõadását. Dr. Andrásfalvy Bertalan, a néprajztudományok kandidátusa, egykori mûvelõdési-közoktatási miniszter közelképet nyújt a múlt és a jövõ közös vetületérõl, metszetérõl – a néphagyományok tükrében. A rendezvényre belépõdíj nincs, ám – mint Keppel Julianna fõszervezõtõl megtudtuk – az elõadókat, mint a mesebeli vándorlegényeket, feltarisznyázva szeretnék útjukra bocsájtani. Ezért belépõdíj, forint helyett, igazi házi ízekkel megáldott ételeket tegyenek tarisznyájukba a program iránt érdeklõdõk.
Sz.Zs.2012-11-19 11:41:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül