Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088699    
Honlapkeszites

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. rajzpályázatot hirdet 3-14 éves korú gyerekek számára „Álomút” címmel

Küldj egy rajzot nekünk, aminek a témája az úthoz kapcsolódik, például közlekedés, útépítés, a jövõ útja, út és környezet kapcsolata stb., hiszen a nyeremény nem más, mint egy kirándulás Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába, a Kiskõrösi Közúti Szakgyûjteménybe.

 


Mi is az a Magyar Közút? A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több mint 30 000 kilométernyi országos közúthálózat fenntartási és üzemeltetési feladatait látja el.

Mit jelent ez? Ahhoz, hogy az országutakon közlekedni tudjunk, folyamatosan karban kell tartani, vagyis többek között a burkolati hibákat ki kell javítani, a közlekedéshez szükséges táblákat és útburkolati jeleket biztosítani szükséges, az útszéleket rendben kell tartani, a havat el kell takarítani. Mindezen feladatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi, valamint társaságunk üzemelteti az Útinformot és a Kiskõrösi Közúti Szakgyûjteményt is. Az Útinform feladata, hogy a közlekedés megkönnyítése érdekében tájékoztassa az úton lévõket például a balesetekrõl, útlezárásokról. A Kiskõrösi Közúti Szakgyûjtemény a római kortól napjainkig mutatja be a közút- és hídépítés történetét, emlékeit, az útépítéshez kapcsolódó gépeket és tárgyakat. A szabadtéri parkban útépítõ gépek, úthengerek, hómarók, illetve hídskanzen található.

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád milyen lehet közlekedési hírszerkesztõnek lenni? Lennél útépítõ mester? Szívesen kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Szívesen megosztanád ezeket az élményeket az ovis barátaiddal vagy az osztálytársaiddal is?

Ha kérdéseinkre IGEN! a válaszod, akkor nincs más dolgod, mint pályázatunkon elindulni!

Küldj egy rajzot nekünk, aminek a témája az úthoz kapcsolódik, például közlekedés, útépítés, a jövõ útja, út és környezet kapcsolata stb., hiszen a nyeremény nem más, mint egy kirándulás Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába, a Kiskõrösi Közúti Szakgyûjteménybe!

Pályázati kategóriák

- óvodások
- általános iskola 1-4. osztályosok
- általános iskola 5-8. osztályosok

A nyeremény

A zsûri döntése alapján mindhárom kategória nyertese – az óvodás korcsoportban óvodás csoportjának, iskolás esetén az osztályának – egy-egy kirándulást nyer a Kiskõrösi Közúti Szakgyûjteménybe.

A nyeremény tartalmazza a nyertes csoportjának/osztályának buszos oda-vissza utaztatását Kiskõrösre a Közúti Szakgyûjteménybe, illetve a múzeumi tárlatvezetést, ahol a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel. A gyerekek találkoznak Józsival, a „Robog az úthenger” film fõszerepét játszó úthengerrel is.

Különdíj – A Varangy Akciócsoport Egyesület felajánlásával

Természetvédelmi különdíjat kapnak azok a pályázóknak, akik az élõvilág és a közúti közlekedés harmonikus viszonyát (például vadátjárók és közlekedés) ábrázolják. Az egyesület a legjobb pályamû elkészítõit tárgynyereményekkel jutalmazza, valamint a nyertes óvodájának/iskolájának térítésmentesen egy oktatási, nevelési programot tart, amelyet az intézménnyel egyeztetve, tetszõleges idõpontban kerül megrendezésre.

Pályázati feltételek

A pályázatra egy gyermek egy alkotást küldhet be. A pályázaton magyarországi óvodába vagy iskolába járó gyermekek vehetnek részt.

A versenyben kizárólag az A4-es méretû alkotások kerülnek elbírálásra! A mûvek elkészítéséhez bármilyen anyag, illetve technika használható (ceruza, zsírkréta, vízfesték stb.), de egyéb alkotással (például szobor) nem lehet pályázni.

A pályázatra az eredeti példányt szükséges beküldeni, elektronikus formában leadott pályamunkákat nem fogadunk el. Konkrét szervezetet vagy márkanevet tartalmazó képeket nem fogadunk el.

A pályázaton csak olyan alkotással lehet részt venni, amely más pályázaton nem vett részt.

A pályamûvek hátoldalán pontosan és olvashatóan szerepelnie kell a következõ adatoknak:
• az alkotás címe,
• a gyermek teljes neve, életkora,
• a pályázati kategória megjelölése,
• a gyermek óvodájának/iskolájának neve, címe, telefonszáma,
• a szülõ vagy gondviselõ neve, telefonszáma és e-mail címe.

Az alkotásokat zárt borítékban a következõ címre kérjük
postán vagy személyesen eljuttatni:


Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs önálló fõosztály
„Álomút” gyermekrajzpályázat
1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.

 

Beküldési határidõ: 2012. november 30.


Eredményhirdetés: 2012. december közepén

A határidõ után érkezõ pályamû „elkésett pályázatnak” minõsül, amelyet nem fogadunk be, az visszaküldésre kerül a beküldõ részére. Amennyiben a pályamû csak kisebb mértékben adathibás (azaz nem teljesen felel meg a pályázati kiírásban foglaltaknak), akkor a pályázat kiírója – amennyiben erre elegendõ idõ áll rendelkezésre – a pályázót rövid úton (telefon, e-mail) hiánypótlásra hívhatja fel. Amennyiben a hiánypótlás a nevezési határidõre nem érkezik be vagy ismételten adathiányos, továbbá, ha a hiánypótlási felhívásra már nincs idõ, akkor a pályázat befogadásra nem alkalmas, „elkésett pályázatnak” minõsül.

A beérkezett rajzokat közutasokból álló zsûri értékeli.

A pályamû beküldésével a törvényes képviselõ beleegyezését adja a pályázaton való részvételhez.

A pályázó, illetve törvényes képviselõje a pályamû beküldésével hozzájárul, hogy alkotása szakmai kiadványokban, oktatásokon a nyilvánosság elõtt szerepeljen vagy felhasználásra kerülhessen. A pályázat lezárását követõen a beküldött anyagokat nem áll módunkban visszajuttatni, azok a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kiskõrösi Közúti Szakgyûjteményének tulajdonába kerülnek. A pályázaton való részvétellel a készítõ a beküldött pályázati anyag felhasználási jogdíjairól egyszer és mindenkorra lemond.

A pályázattal kapcsolatban érdeklõdni a kommunikacio@kozut.hu e-mail címen lehet.


 2012-11-17 14:39:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül