Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047675    
Honlapkeszites

Nepál – A Himalája országa

A fenti címmel nyílt meg Böröcz Zsolt fotókiállítása a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ Ifjúsági Galériájában. A tárlat november 30-ig látogatható.


A kiállítást Jeszenõi Csaba, a Rozgonyi Úti Általános Iskola igazgatója nyitotta meg. A képek egy 2008-as nepáli túrán készültek, amikor Böröcz Zsolt az Everest-régióban tett egy három hetes túrát. Ez idõ alatt megmászta a 6200 méter magas Island peaket és rengeteg fotót készített. A kiállítás az óriási havas hegycsúcsokon túl bemutatja a vidéken élõ emberek mindennapjait és életkörülményeit is.
Böröcz Zsolt 1985 óta tanít a Rozgonyi Iskolában, diplomáit a Tanítóképzõ Fõiskolán Kaposváron és az Eszterházy Károly Tanárképzõ Fõiskolán szerezte Egerben. Bevallása szerint a természet közelsége már gyermekkorában megérintette, a nyári szünetet általában Révfülöpön, a Balaton északi partján töltötte, mely meghatározó volt számára. Közel harminc éve foglalkozik hegymászással, hegyjárással és nem meglepõ módon, hobbija az utazás. Ausztrália és az Antarktisz kivételével már mindegyik kontinensen járt. Kedvelt helyei közt tartja számon a Balaton-felvidéket, a Magas Tátrát és a Himaláját. Öt évvel ezelõtt már járt Nepálban, akkor az Annapurna környékét fedezték fel, valamint a fõvárosban, Kathmanduban is eltöltöttek pár napot. Több fotókiállítása volt már, valamint a világjáró klub keretén belül elõadásokat is tart mûvelõdési házakban és nyílt földrajzórákon a városi és a környéki iskolákban.
V.M.

További képek a galériában.2012-11-08 15:01:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül