Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54774132    
Honlapkeszites

Immáron 2. alkalommal rendezik meg november 10-én Nagykanizsán a Tortafesztivált

A tavalyi esemény iránti hatalmas érdeklõdés meglepte a szervezõket – meséli Milassin Tamás, a Kanizsa Centrum Bevásárlóközpont marketing vezetõje. – Sejtettük, hogy a gasztronómia vonzza az embereket, de hogy néhány óra elteltével már csak a csoki-szökõkút adta a kóstolás lehetõségét, felülmúlta minden várakozásunkat.

– A korábbi helyszínrõl a Fánkfesztivál is a bevásárlóközpontba költözött. A jobb parkolási lehetõség, a megfelelõ alapterület, az épület technikai felszereltsége és egyéb adottságai lehetõvé tették a nagyobb látogatottság elérését, mellyel még közelebb kerültünk a civil lakossághoz – nyilatkozta Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház igazgatója, az Országos Farsangi Fánkfesztivál szervezõje.


Látva a gasztronómia sikerét, rendezvénysorozatot alakítottak ki, így már túl vannak az 1. Pogácsa és Stangli mulatságon, november 10-én jön a 2. Tortafesztivál – amelyekbe társszervezõként bevontuk a VOKE csapatát –, december 15-én pedig a Kalácsvarázs zárja a programok sorát – fûzi tovább a gondolatot Milassin Tamás.
A soron következõ Tortafesztivál ötletgazdája Pintér Szilvia cukrász, aki korábban elsõ helyezést ért el hasonló országos versenyen. Az õ szakmai hozzáértése alapján alakult ki a Torták és sütemények versenye, amelyet rangos szakemberek által alkotott zsûrizés kísér.
Az eseményeken magánszemélyek, egyesületek, sportegyesületek, cukrászok, baráti társaságok indulnak a versenyben sós, édes és reform kategóriákban. A tortakölteményekbõl rögtönzött kiállítás készül, de a kiállított sütemények tálalása is a zsûrizés szempontjai között szerepel. Élõben látható karamell bemutató, marcipánformázás, keksz-készítés, kézmûves foglalkozás színesíti a programot. Színpadi mûsor is szórakoztatja a nagyérdemût, ahol a helyi fellépõkön mellett az X-Faktorban feltûnt Jáger Kinga is fellép. A rendezvény szombaton délután 14 és 19 között várja díjmentesen a látogatókat.2012-11-06 08:21:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül