Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311998    
Honlapkeszites

Szavazzon 2013 Év Halára

A kitüntetõ címért a kurta baing, a menyhal és a leánykoncér verseng, de hogy melyikük nyeri el, az csak december 31-én dõl el véglegesen.


Ismét közönségszavazatok alapján dõl el, hogy melyik faj lesz jövõre az Év Hala. A Magyar Haltani Társaság honlapján nemrég kezdõdött, év végén záruló versenyben pillanatnyilag a horgászok és az ínyencek által nagy becsben tartott, elsõsorban téli zsákmányként ismert menyhal vezeti a mezõnyt, megelõzve a második helyen álló leánykoncért. Utóbbi nem tartozik a fogható fajok közé, már 10 éve védettséget élvez. Az idei jogszabály-módosítás kapcsán sokan esélyesnek tartották a fokozottan védett státusz elnyerésére is, mert ugyanúgy bennszülött és ritka hala a Duna vízrendszerének, mint a felpillantó küllõ, amely magasabb védettségi kategóriába került, ám a leánykoncér "elõléptetése" elmaradt.
Úgy tûnik, hogy a harmadik helyen álló kurta baing nemigen szól bele az elsõségért folyó küzdelembe, de a hátralévõ idõben még javíthat. A társaság honlapja www.haltanitarsasag.hu, amelyen a szavazófelület elérhetõ, a jelöltek jellegzetességeirõl, természeti értékérõl, élõhelyi igényeirõl és elterjedésérõl is tájékoztatást nyújt.
 

greenfo - Kanizsa2012-10-28 12:47:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül