Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047037    
Honlapkeszites

Minden, ami tánc, zene és ének (+ galéria)

Immár harmadik alkalommal tartották meg pénteken, a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban a Tûzmadár Mozgásszín által – még 2010-ben – útnak indított nemes hagyományt, a Táncmûvészeti Fórumot. A mûvészeti csoport karöltve a Kanizsai Kulturális Központtal olyan rendezvényre invitálja minden évben a fiatalokat, felnõtteket, amelynek palettáján a tánc, a zene, az improvizatív elõadások és a színpadi dráma egyaránt megtalálható.


Az estébe nyúló program nyitányaként dr. Petravichné Matyaczkó Olga elõadását hallgathatták meg a táncmûvészet perspektíváiról az érdeklõdõk. A szakreferens gondolatait követõen a tánc, a mozgás õsi gyökereirõl, eredetérõl és történetérõl Kovácsné Mikola Mária adott közelképet. A HSMK intézményegység-vezetõje köszöntõ beszédében végigvezette az ókortól egészen a XX.század világáig a mûvészeti mûfaj, a mozgás alakulását, melyek szinte kivétel nélkül a társadalmi és életmódbéli szokásoktól függõen változtak. S ahogy a tánc szinte elképzelhetetlen zene nélkül, úgy az is igaz, a többi mûvészeti ág sem különíthetõ el egymástól – mondta Kovácsné Mikola Mária. Ennek ékes bizonyítéka a III. Táncmûvészeti Fórum is, mely igazi kavalkádja minden mûvészeti stílusnak.
A rendezvényen líra, társas-, orientális- és moderntánc, énekes –és hangszeres zene, táncszínházi produkciókat egyaránt megtekinthetett a nagyérdemû. A városban mûködõ – fiatal tehetségekbõl és helyileg már ismert elõadókból álló - mûvészeti csoportok adtak tanúbizonyságot tudásukról és mûvészeti vezetõik áldozatos munkájáról. Fellépett – többek között – a HSMK Színjátszó Köre, a Tûzmadár Mozgásszín, a Farkas Ferenc Zene-s Aranymetszés Mûvészeti Iskola valamint az Eraklin Táncklub Egyesület. A képzõmûvészeti palettát Fehér Judit selyemfestõ kiállítása, a Színek játéka elnevezésû reprezentatív tárlata tette teljessé.
 
Sz. Zs.

További képek a galériában.2012-10-20 09:31:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül