Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357587    
Honlapkeszites

Nagykanizsa tulajdonába került a hulladékgyûjtõ Saubermacher-Pannonia Kft. - nyilatkozott a polgármester

Nagykanizsa önkormányzata üzletrész-átruházási szerzõdést írt alá a Saubermacher-Magyarország (S-M) Szolgáltató Kft.-vel a cég kizárólagos tulajdonában álló Saubermacher-Pannonia (S-P) Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlásáról - közölte a város önkormányzata és az S-M Kft. kedden az MTI-vel. A polgármester azt mondta: egy korábban kibocsátott, de még fel nem használt eurókötvény fedezi az üzleti titokként kezelt vételárat.


 A közös közlemény szerint Nagykanizsa önkormányzata lesz a Saubermacher-Pannonia Kft. tulajdonosa - a cég a közeljövõben a nevét is megváltoztatja -; a vételárat nem közölték.
A tranzakcióval a város tulajdonába kerül a közel kétmilliárd forintos árbevételû, Magyarország több pontján is telephellyel rendelkezõ, 150 fõt foglalkoztató hulladékgazdálkodási cég, amely több mint 100 településen végez közszolgáltatási tevékenységet.
A tulajdonjog átszállásáig a S-P Kft. irányítását az önkormányzat által, valamint az S-M Kft. által delegált egy-egy ügyvezetõ látja el - olvasható a közleményben.
Honlapja szerint az osztrák családi tulajdonú Saubermacher Dienstleistung AG kilenc országban több mint 40 érdekeltséggel rendelkezik, egyike Közép-Európa legjelentõsebb hulladékkezelõ vállalatainak. Magyarországi cégét 1991-ben alapította, a nagykanizsai székhelyû S-P Kft.-t 19 évvel ezelõtt hozta létre.
Cseresnyés Péter polgármester (Fidesz-KDNP) az MTI érdeklõdésére elmondta: 4-5 hónapos intenzív tárgyalás elõzte meg a vásárlást, amelyrõl végül múlt csütörtökön zárt ajtók mögött, rendkívüli közgyûlésen döntöttek. A vételárat a volt osztrák tulajdonossal történt megállapodás miatt nem kívánta közölni, csupán annyit árult el, hogy a beruházást a város által két éve lekötött, de fel nem használt euróalapú kötvénybõl finanszírozzák.
A polgármester hangsúlyozta: a város egy jól mûködõ, nyereséget termelõ céget vásárolt meg, és arra is tekintettel volt, hogy a hulladéktörvény változása miatt 150 munkahelyet tudtak megtartani. Hozzátette, hogy a cég továbbra is ellátja a több mint 100 településen eddig is végzett hulladékkezelési szolgáltatásait.
Az önkormányzati kézbe került vállalkozás irányításával ideiglenesen Horváth Balázst, az S-P Kft. idén nyáron leváltott ügyvezetõjét bízták meg, de a vezetõi pozíciókat a késõbbiekben pályáztatni kívánják - mondta még el Cseresnyés Péter.

 

MTI - Kanizsa2012-10-17 08:47:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül