Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353455    
Honlapkeszites

Kormányzásra készül az MSZP

Az MSZP felkészülvén a 2014-es választásokra elkezdte program alkotását. Most elõször készül olyan program, mely alulról építkezve a valós problémákat feltárva, és azokra adandó helyes válaszokat, megoldásokat fogja tartalmazni - mondta tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Fodor Csaba, a párt megyei elnöke.


Ennek tükrében elkészül a Kelet-Magyarországi program, a Budapest program, és készül a Nyugat-dunántúli program is. Ez utóbbi három megyét foglal magában: Gyõr – Moson - Sopron, Vas és Zala megyék. A Zala megyei program összeállítására én kaptam felkérést, mely munkát elkezdtük, és az 1.0.-ás verzió el is készült. Errõl a Szombathelyen megtartott MSZP parlamenti frakció ülése elõtt tájékoztatást is adtam – mondta Fodor.

Azt gondolom, hogy elsõ lépésként elkészült dokumentum kellõen alapos ahhoz, hogy azt tovább fejlesztve jó és megvalósítható program álljon össze. A munkában rendkívül sok külsõs szakértõ vett részt, de sokat segítettek az érdekképviseletek is. Bízva a további segítségben, most ezúton is mindenkinek megköszönöm azt a munkát, amit eddig végzett.

Elsõ lépésként helyzetelemzést készítettünk a régió, és azon belül Zala megyére vonatkozóan. Ellentétben a FIDESZ propagandával sajnálatosan meg kellett állapítanunk, hogy megyénk helyzete romlott az elmúlt két esztendõben. A munkanélküliségi ráta ma a megyében 13% körül mozog. Zala megye regisztrált munkanélküliségi rátája 2,4-szerese a Gyõr - Moson -Sopron megye rátájának. Kerestük az egy millió munkahely megyénkre esõ hányadát, de csak újabb álláskeresõket találtunk.

Áttekintettük a gazdaság, az ipar, energetika benne a megújuló energiák hasznosítását is, a kereskedelem, a mezõgazdaság, benne az erdõgazdálkodás, a turisztika, az egészségügy, az oktatás, a közbiztonság, a közlekedés jelenlegi állapotát

A gazdaság vizsgálata során kiderült, hogy Zala megye termelése visszaesett 8,8 %-kal, s az 1 lakosra jutó bruttó ipari termelési értéke (1,090 millió Ft/fõ), így az országos átlag alá esett (1,175 millió Ft/fõ), míg Gyõr és Vas megye 107% körül teljesített.

Az elkészült anyagból világosan kirajzolódott, hogy rendkívül sok teendõ vár a 2014. évet követõ, reményeink szerint a FIDESZ-t leváltó szocialista kormányra. Egy oldalról - mint a program készítése során is többször felmerült - helyre kell állítani mind azokat a károkat, melyeket a jelenlegi hatalom okozott a gazdaságban, az oktatásban, az egészségügyben, közigazgatásban és számtalan más helyen. Ehhez egyrészt olyan jogszabályokat kell alkotni, melyek helyreállítják a munkavállalói jogokat, megszüntetik a kiszolgáltatottságot, és megszüntetik a jelenlegi hatalom gyakorlói által az emberekben kialakított félelmet. Másrészt meg kell szüntetni azt a kialakított gyakorlatot, mellyel a FIDESZ oligarchák kezére játszották a közpénzeket akár állami, de akár önkormányzati szinten is. E körben elég csak arra gondolni, hogy Nagykanizsán milyen Budapesti cégek kaptak megbízásokat, megrendeléseket. Nem csak a felújításokra kell gondolni, hanem például a közétkeztetésre, a reklám gazdai szerepre, a tanácsadói tevékenységekre. Persze van kivétel, hiszen Nagykanizsához köthetõ vállalkozás is részt vett építési munkálatokban, igaz, hogy ehhez a polgármester úr „võ társának” kell lenni a tulajdonosnak.

Természetesen rendkívül sok feladat vár a megyénkben is ránk 2014. évet követõen. Ahhoz, hogy ezeket meg tudjuk fogalmazni szükségünk volt, és van is egy rendkívül alapos, pontos helyzetértékelésre. Ez a mai állapotnak megfelelõen megtörtént. Ebbõl a helyzetértékelésbõl kell levonnunk helyes következtetéseket, és lehetõségeket, majd ezek összeállításából kell egy reális, végrehajtható programot alkotnunk, melynek az elsõ lépését tettük meg most. A további programalkotásba még több szakember vonunk be, és a személyes találkozóink során mind több emberrel beszélve alakítjuk azt. A programot ezt követõen széleskörû társadalmi vitára bocsátjuk, hiszen a jövõnket csak együtt tudjuk felépíteni.

 

Mostanra kiderült, hogy a kormányzó FIDESZ ígéreteivel becsapta az embereket, becsapta Magyarországot. Kiderült, hogy a FIDESZ-nek a 2010-es stratégiája csak és kizárólag a hatalom megszerzésére irányult, és csak eddig is terjedt. Sem elképzelésük, sem akaratuk nincs a jelenlegi kilátástalan helyzet megoldására. Kiderült, hogy a király mezetlen – zárta mondandóját dr. Fodor Csaba.

 

 

 

 2012-10-13 10:55:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül