Ma 2023. 9 26.
Jusztina, Kozma, Damján napja van.
Látogatók száma : 55983978    
Honlapkeszites

Itt van az õsz: „gasztro” újra!

Október 20-án gasztronómiai rendezvény sorozat veszi kezdetét a Kanizsa Centrumban. A már sokak által ismert és kedvelt Torta- és Fánkfesztivál sikerein felbuzdulva a szervezõk kibõvítették a gasztro-palettát a Pogácsa és Stangli Mulatsággal, a Kalács Varázs, Luca Nappal. A program részleteirõl csütörtökön sajtótájékoztató keretében számoltak be az ötletgazdák.


Milassin Tamás, a rendezvényeknek otthont adó Kanizsa Centrum Bevásárlóközpont marketing vezetõje elmondta: az elmúlt években az élettudatosság, a kultúra és a kötetlen hangulat jegyében több olyan fesztivált szerveztek, melyek látogatottsága kimagasló volt. 10000-15000 ezren látogatták meg a Tortafesztivált, a Fánkfesztivált. A számok önmagukért beszélnek: ebbõl látszik, hogy az embereknek igényük van olyan jellegû rendezvényekre, mik „szem-szájnak” ingerei. Így az elsõ alkalommal megrendezésre kerülõ Pogácsa és Stangli Mulatságra is, melyet október 20-án tartanak meg a bevásárlóközpontban, hagyományteremtõ szándékkal. A bõ egy hét múlva kezdõdõ Pogácsa és Stangli Mulatságra még legkésõbb szerdáig, azaz október 17-ig várják a nevezõket a rendezvény helyszínén.
A VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház társzervezésében zajló programokra –mint az intézmény igazgatója, a Fánkfesztivál megálmodója, Kámánné Szép Terézia kihangsúlyozta – folyamatosan lehet jelentkezni: cégeknek, családi- baráti társaságoknak egyaránt, egyénileg vagy csapatban, több kategóriában, az édestõl a reform ízeken át. A rendezvényekre kész pogácsákat, stanglikat várnak – ahogy a november 10-én, Pintér Szilvia cukrász ötlete alapján megtartandó Tortafesztiválra kész tortákat, süteményeket, a december 15-i Kalács Varázsra és a 2013. február 8-9-i Fánkfesztiválra szintén otthon, a nevezõk vagy segítõik által elkészített, tálalható, kóstolható kalácsokat, fánkokat. Nevezési díj nincs a programok egyikére sem: a szervezési költségeket a 60 Forintos kóstolójegyek bevételébõl fedezik, melynek 50%-át a nevezõk visszakapják – emelte ki Milassin Tamás és Kámánné Szép Terézia. Az elkészített étkeket három tagú szakmai zsûri bírálja el: minden kategória dobogós helyezettjeit jutalomban részesítik. S hogy ne csak a test, hanem a lélek is jóllakjon, errõl zenés-táncos színpadi produkciók, bemutatók, és minden korosztály érdeklõdését megcélzó kísérõ programok gondoskodnak. Azonban nemcsak az õszi-téli hónapokban várják az érdeklõdõket a gasztro-rendezvényekre: a tervek szerint tavasszal salátafesztivállal, nyáron pedig szabadtéri bográcsfesztivállal örvendeztetik meg az embereket a szervezõk.
Sz.Zs.2012-10-12 08:40:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül