Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314903    
Honlapkeszites

Mesterházy Attila: az MSZP nem hajlandó választási ígéretlicitbe kezdeni, ezt Zalában is elmondja

A Magyar Szocialista Párt nem hajlandó választási ígéretlicitbe kezdeni, ezért a készülõ regionális programjaikban realizmusra és megvalósíthatóságra törekszenek - hangoztatta pénteken sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila pártelnök. Ismertetése szerint az MSZP kihelyezett frakcióülésén amelyet a vasi megyeszékhelyen tartottak, a formálódó Nyugat-Magyarország Programot vitatták meg, amelynek elkészítésébe bevonják a párt helyi politikusait, helyi szakértõket és helyi civil szervezetek képviselõit is. A pártelnök szólt arról is, a következõ hat hónapban az MSZP több kihelyezett frakcióülést is tart a Dunántúlon, a következõ helyszíne Fejér megye lesz, de Tolna megyébe és Zala megyébe és Veszprém megyébe is ellátogatnak.


Öt hónappal ezelõtt döntött úgy a szocialista párt, hogy nem csupán országos programmal áll elõ, hanem regionális programokat is készítenek; ezek közül az elsõként a Kelet-Magyaország Program kidolgozása kezdõdött meg, a második a Budapest Program a harmadik pedig a Nyugat-Magyarország Program - tette hozzá Mesterházy Attila.
Mesterházy Attila elmondta, hogy október végére készül el az MSZP gazdaságpolitikai programja. Hangsúlyozta, hogy szeretnék a gazdaságpolitikai és társadalompolitikai célokat összhangba hozni.
Nemény András országgyûlési képviselõ, az MSZP Vas megyei szervezetének elnöke elmondta: a Nyugat-Magyarország Program megalkotásánál a gazdaságfejlesztést tartják a kiindulópontnak és a helyi adottságok, köztük a természeti adottságok jobb kihasználására összpontosítanak.
Ilyen fejleszthetõ terület szerinte az energetika, benne a megújuló energiák hasznosítása, az erdõgazdálkodás és az erre alapuló bútoripar, az egészségügy részeként az egészségipar, amellyel kapcsolatban a gyógyfürdõk lehetõség nyílik a gyógyfürdõk adottságainak mainál jobb kihasználására is - mondta.
Szavai szerint a programban kiemelten foglalkoznak a kis- és középvállalkozásokkal, a nagyvállalatokkal, a régió nemzetközi kapcsolataival, a vidékfejlesztéssel, a közlekedési infrastruktúra fejlesztésével is.
Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón kérdésekre válaszolva elmondta: a régiós programok közül a legelõrehaladottabb állapotban a Kelet-Magyarország Program van, amelynek végleges változata egy-két héten belül elkészül és amit Miskolcon mutatnak majd be
A régiós programok szavai szerint az év végéig összeállnak, az országos programalkotás pedig szavai szerint jövõ tavaszra zárulhat le, amelyre természetesen ráépül majd a késõbbi választási program is.
 

MTI - Kanizsa2012-10-05 15:11:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül