Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765196    
Honlapkeszites

Könyvtári hét a Halisban Nagykanizsán és vidékén

A Halis István Városi Könyvtár a magyarországi könyvtárak összefogásaként létrejött, most az aktív idõsödésért megszervezett Országos Könyvtári Napok (2012 október 1-7) keretében az alábbi rendezvényeket szervezzük meg, elsõsorban a generációs kapcsolatokra koncentrálva. Mi abban hiszünk, hogy az idõsek aktivitása függ attól, hogy a többi generáció figyel-e rá, együtt akar-e mûködni vele. Szívesen látunk benneteket bármelyiken! - tájékoztatta a kanizsaujsag.hu-t Kardos Ferenc a programok gazdája.


ÖRÖKHAGYÓ ZALASZENTBALÁZS

Zalaszentbalázsi mozgókönyvtár a kultúrházban

2012. október 1. 14,30-16,30

A programon régi szentbalázsi képeket, dokumentumokat szkennelünk, mai faluképet fényképezünk, és idõsek emlékeibõl gyûjtünk adatokat. Idõsek hozzák a képeket, a történeteket és fiatalok szkennelnek, fényképeznek. A programon részt vesz Bolla István plébános is.

 

AZOLO ÖKO SHOW

Halis István Könyvtár, Nagykanizsa, Kálvin tér 5.

2012. október 2. 13-16,30

Az programon felsõ tagozatos csapatok fényképeznek kanizsai parkokban, AZOLOZ-nak Fekete István mûveibõl, Törõcsik Páltól hallgatnak elõadást a fák injekciózásáról, és részt vesznek egy kis-balatoni természetfotókból álló kiállítás megnyitóján.

 


13,00-13,20 Kis-Balaton Nagykanizsán. Fiatal természetfotósok kiállítása..
13,30-14,30 KANIZSAI fotós TÚRÁK. Minden csapat egy szakavatott vezetõvel elindul Nagykanizsa egy-egy szép részébe. A túrázás közben fotókat kell készíteni, melyekbõl a természettel, természetvédelemmel vagy éppen a természet károsításával kapcsolatos legérdekesebbeket, legszebbeket bemutatjuk majd a többi csapatnak és az interneten olvasóinknak is. A fotózás mellett röviden be kell majd mutatni a megismert városrészbõl legalább egy szép épületet is, melynek történetérõl a rajta lévõ tábláról és a csapat visszatérése után a holmi.nagykar.hu-ról is tájékozódhat. (A túraképek értékelése, feltöltése a nagykar.hu-ra a 14,15-tõl kezdõdõ program alatt történik meg.) Rossz idõjárás (zuhogó esõ) esetén a könyvtár gyûjteményének segítségével keresünk Nagykanizsáról, a város természeti környezetérõl érdekességeket.
14,30-15,30 ÖKO AZOLO, ahol Fekete István írásaiból (Téli berek, Tüskevár, Vuk) és Kanizsa történetébõl lehet játszva vizsgázni, internetes kérdésekre válaszolni.
15,30 Fák védelme injekcióval és máshogy?
16,00-16,10 Kanizsa Madártávlatból az osztályban, órarenden!
16,10-16,30 Mit láttunk ma Kanizsán? Programzáró, ahol megnézzük az aznap készült legszebb képeket.
ÖRÖKHAGYÓ BAGOLA

Bagola, Mûvelõdési ház, 2012. október 3. 14-16

A programon régi bagolai képeket, dokumentumokat szkennelünk, mai faluképet fényképezünk, és idõsek emlékeibõl gyûjtünk adatokat.

 

KÖNYVES VASÁRNAP - FÉNY NAP

Családi vasárnap az egészség és ökológia jegyében, és a Fogyatékkal Élõk Nyílt napja a Halis István Könyvtárban, Nagykanizsa, Kálvin tér 5.

2012. október 2. 14-17

A Könyves Vasárnapon az idõseket, fogyatékkal élõket hívjuk elsõsorban, de családostól, hogy az egészségrõl, egészséges életmódról, aktív életrõl,illetve Kanizsa és vidéke természeti és építészeti értékeirõl tájékozódhassanak az érdeklõdõk. Társzervezõnk a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa Városi Egyesülete a Fogyatékkal Élõk Nyílt Napjának (FÉNY NAP) programjait valósítja meg ugyanitt, ugyanekkor. Úgy hisszük, hogy segítségre szorultak és segítõik, tudásra vágyók és informálóik, olvasók és könyvtáruk találkozik a Könyves Vasárnapon.

Program:

14,00 Fiatalos idõsebb, tapasztalt fiatal: Gólyalábas programnyitó

14,10 Kis Balaton Nagykanizsán. Fiatal fotósok kiállítása. Kis-Balaton a könyvtárban.

14,20 Akadálymentes könyvtárbemutató

14,30 Fogyatékkal élõk? Kik vagyunk? Egy kérdés, sok válasz a kanizsai fogyatékkal élõk érdekképviselõitõl - kerekasztalbeszélgetés

Bemutatók:

14,30 FÉNY információs kártya

14,40 Mi is a Bemer terápia?

15,00 Nordic Walking idõseknek

15,20 Aktívitás a teljes életért2012-09-30 09:56:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül