Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319938    
Honlapkeszites

Az ország költségvetésrõl és a helyi étkeztetésrõl

Göndör István (MSZP) országgyûlési képviselõ folytatta tájékoztatói sorát, melynek fõ témája a "Mégis átverés volt a tavaszi költségvetés?" kérdése köré épült.


A tavasszal elfogadott költségvetés az IMF (Nemzetközi Valutaalap) és a kormány közötti játszma része lehetett, illetve kérdéses, hogy a munkahelyvédelmi akciótervre 300 milliárdot honnan is lehet(ett) volna kinyerni - a képviselõ egyebek mellett ezeket vetette fel kételyei közepette. Mi több, ahogy fogalmazott, már Rogán Antal is megjegyezte korábban, lehet, hogy módosítani szükséges idõvel majd a költségvetés törvényét, ami meg is tehetõ - most már...
Hogy az egészségügy is többletforráshoz juthasson, a jövedéki adóemelésre vonatkozó törvényjavaslat kétszeri emelést tartalmaz, ami a cigarettától kezdve a gázüzemû autókig bezárólag takar komoly költségeket, s csak bizonyos gyógyászati eszközök esetében lehet engedmény.
Göndör István részletesen szólt a magánnyugdíjpénztárak kérdésérõl is. Meglátása szerint az egész rendszert tartó két másik pillér, vagyis a pénz és az ingatlanok mellett a harmadikat, vagyis az állampapírok halmazát gyakorlatilag már kivonta az értékpapírok értékesítésére létrehozott alap által az ország jelenlegi vezetése. Eddig ez a folyamat úgymond beszámolás-köteles volt, mostantól ezen vagyonelemeket az említett alap átadja a "Nemzeti Vagyonkezelõnek", mely aztán értékesítheti azokát bárhová, s az értük kapott összeg nem a nyugdíjalapba kerül vissza.
Helyi témát érítve Göndör István azt is elmondta, tervei szerint hivatalos levélben fordul Cseresnyés Péter polgármesterhez a nagykanizsai köz-, illetve iskolai étkeztetés kapcsán, hiszen mind több szülõ jelzi számára panaszával, hogy nem megfelelõ minõségû étellel látják el gyermekeiket. Ahogy a képviselõ fogalmazott, már nem is a felelõst keresi e témában, sokkal inkább a városvezetést kéri nyomatékosan arra, tegyen valamit a kialakult helyzet ellen az étkeztetés terén...

 2012-09-29 13:15:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül